Με δυο τροχοκαθίσματα θαλάσσης για ΑμεΑ ενισχύθηκε η παραλία του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού

Με δυο τροχοκαθίσματα θαλάσσης για ΑμεΑ ενισχύθηκε η παραλία του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, μετά από πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, που προσδοκεί να καταστεί η Λεμεσός προορισμός καταδυτικών διαδρομών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΑΛ, τα δυο τροχοκαθίσματα θαλάσσης εξασφαλίστηκαν μέσω της πράξης ΑΝΔΙΚΑΤ του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2014 -2020 / INTERREG V-A.
 
Η παραλαβή τους έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του ΝΟΛ Ευριπίδη Μάνουλλο και τα τροχοκαθίσματα τοποθετήθηκαν στις υποδομές του Ομίλου, ώστε λουόμενοι με κινητικά προβλήματα να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς καμιά επιβάρυνση.

Το πρόγραμμα ΑΝΔΙΚΑΤ, προστίθεται, με συνολικό προϋπολογισμό 3.2 εκατομμύρια ευρώ, αφορά στη δημιουργία καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και στην ανάπτυξη δικτύου καταδυτικού τουρισμού.
 
« Η Λεμεσός προσβλέπει στη δημιουργία καταδυτικών διαδρομών στην περιοχή Δασούδι, όπου υπάρχει τεχνητός ύφαλος με δύο ποντισμένα σκάφη και την Αμαθούντα, όπου υπάρχει βυθισμένο το αρχαίο λιμάνι», συμπληρώνει η ανακοίνωση.
 
Υποδεικνύεται ακόμη ότι, ανάμεσα στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνεται η δημιουργία υποβρύχιου πάρκου γλυπτικής στο Δασούδι, η αγορά θόλου χωρητικότητας 25 ενηλίκων ή 40 παιδιών για προβολή ταινίας 180⁰ για τον βυθό, συμμετοχή σε εκθέσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων, δημιουργία ενημερωτικού και προωθητικού υλικού, καθώς και διευκόλυνση της πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ.
 
Το έργο έχει διάρκεια τρία χρόνια και σύμφωνα με την ΕΤΑΛ, αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, προσθέτοντας αξία στους τεχνητούς υφάλους που δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
 
«Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού συνεχίζει τις προσπάθειες της για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η περιφέρεια Λεμεσού και διεκδικεί ευρωπαϊκά κονδύλια σε τομείς ειδικών ενδιαφερόντων για το σκοπό αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα