Π. Προδρόμου: Λειτουργούμε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης

Λειτουργούμε φέτος σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
 
«Ο στόχος μας είναι να έχουμε κανονική φοίτηση για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας. Εάν τα παιδιά δεν μπορέσουν να φοιτήσουν κανονικά, δημιουργούνται κενά, διαταράσσεται η σχολική πορεία και η μόρφωση τους», σημείωσε.
 
Ο κ. Προδρόμου είπε, επιπρόσθετα, ότι η σχολική χρονιά ξεκινά αύριο για τους εκπαιδευτικούς και από την Δευτέρα για όλους, για τους μαθητές και τις μαθήτριες μας.
 
«Η πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα για μας είναι να πάνε όλα τα παιδιά στο σχολείο και αυτό να το εξασφαλίσουμε παρά το ότι η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Επειδή η πανδημία δεν έχει τελειώσει οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση . Οφείλουμε να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις οδηγίες που μας δίνονται από τις αρμόδιες αρχές, από τις Ιατρικές Υπηρεσίες, το Υπουργείο Υγείας. Οφείλουμε να εφαρμόσουμε μέτρα υγειονομικής προστασίας και πρωτόκολλα . Αυτό θα κάνουμε και στα σχολεία», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι «λειτουργούμε φέτος σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης» και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται επομένως κατανόηση και πνεύμα συνεργασίας.
 
«Οι λύσεις που θα δοθούν θα είναι προσαρμοσμένες σε τοπικό επίπεδο. Δεν είναι όλα τα σχολεία τα ίδια και δεν έχουν όλα την ίδια πυκνότητα μαθητών. Είναι λίγα τα σχολεία εκείνα με μεγάλο αριθμό μαθητών και σε πολλά μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις πρόνοιες υγειονομικής προστασίας χωρίς προσαρμογές», σημείωσε.
 
Ο κ. Προδρόμου είπε ότι τα βιβλία είναι έτοιμα στα σχολεία και συμπλήρωσε ότι η στελέχωση έχει γίνει φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.
 
Όπως είπε, «είμαστε προετοιμασμένοι αν τυχόν προκύψουν δυσμενέστερες υγειονομικές εξελίξεις και αλλάξουν τα δεδομένα για να ακολουθήσουμε τυχόν άλλες υγειονομικές οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα