Επεισοδιακά ξεκίνησαν οι εργασίες στη Νίκου Παττίχη-Στάθηκαν μπροστά στους εκσκαφείς οι καταστηματάρχες

Με επεισόδια ξεκίνησαν οι εργασίες στην λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό, αφού οι καταστηματάρχες προσπάθησαν να διώξουν τους επιστάτες, ενώ στη σκηνή έσπευσε και ισχυρή αστυνομική δύναμη.
 
Μετά από απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, οι εργασίες ξεκίνησαν στις έξι το πρωί. Ωστόσο, οι καταστηματάρχες στην περιοχή αποφάσισαν πως δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν οι εργασίες, με αποτέλεσμα να μπουν μπροστά στα μηχανήματα και να τους ζητήσουν να φύγει.
 


Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη και χρειάστηκε να απομακρύνει καταστηματάρχες από τη σκηνή. Παράλληλα, στη σκηνή παρευρέθηκαν και βουλευτές, όπως ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Κώστας Κώστα, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι. Κάποια πολιτικά πρόσωπα δήλωναν ότι το Υπουργείο Μεταφορών δεν έχει σεβαστεί την απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής. 

Σε μία προσπάθεια να μην ξεκινήσουν τα έργα, οι καταστηματάρχες είχαν σταθεί στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα να σταματήσει και η διέλευση της τροχαίας κίνησης στην περιοχή.

Για το θέμα, απάντησε μέσω του κρατικού ραδιοφώνου ο υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας πως «έχει διαφανεί ότι οι χρήστες του δρόμου και οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να εμποδιστεί η δεξιά στροφή του δρόμου. Αλίμονο για το αν αντιδρούν κάποιοι, να μην προχωρήσουμε στο έργο. Έχουν γίνει διαβουλεύσεις. Η νησίδα αποτελεί ένα πάρα πολύ καλό προσωρινό μέτρο».

Ο κ. Καρούσος, μάλιστα, αναφέρθηκε και σε καταστηματάρχες που έχουν απειλήσει, να σταμάτησουν τις εργασίες και υπέδειξε πως καταστηματάρχης, που βρίσκεται στην περιοχή, απείλησε ότι θα επιτεθεί με εργαλία, σε περίπτωση που ξεκινήσουν τα έργα. 
 
Μετά την ένταση που προκλήθηκε, οι δυνάμεις της Αστυνομίας ενισχύθηκαν, με αποτέλεσμα η διαμαρτυρία των καταστηματαρχών να σταματήσει και να συνεχιστούν κανονικά τα έργα. 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας