Προδρόμου: Δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση για το ποιος πληρώνει τη μάσκα

Απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται το Υπουργείο Παιδείας, για τη χρήση μάσκας και την αλλαγή της απόφασης για τα παιδιά του Δημοτικού, έδωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου που αναφέρθηκε και στις αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο που ετοιμάζεται.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σίγμα, ο υπουργός Παιδείας, ανέφερε πως στα Δημοτικά Σχολεία όσοι θέλουν θα φοράνε μάσκες. «Υπάρχει πολύ έντονη σύσταση να φοράνε και τα παιδιά», τόνισε ωστόσο όπως σημείωσε δεν θα είναι υποχρεωτική. «Οι ειδικοί μας λένε ότι καλό θα ήταν να φοράνε», υπέδειξε ο κ. Προδρόμου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βράζουν οι εκπαιδευτικοί-Φωνάζουν για προχειρότητα, βλέπουν κενά

Θα δοθούν μάσκες στα παιδιά
Ο υπουργός Παιδείας, σημείωσε πως στη Μέση Εκπαίδευση, όπου είναι υποχρεωτική η μάσκα ο στόχος είναι να δοθούν δωρεάν στα παιδιά, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε πώς και πότε.

«Δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση για το ποιος πληρώνει τη μάσκα. Έχουμε δωρεές, αλλά θα δούμε πώς θα πάει. Μάσκες στα σχολεία στα παιδιά θα δώσουμε. Πρέπει, όμως και ο καθένας να έχει. Ο καθένας χρησιμοποιεί τη μάσκα για την προστασία του, δεν είναι θέμα ποιος την πληρώνει».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση να φοράνε μάσκες τα παιδιά του δημοτικού, ανέφερε ότι όταν αυτό αποφασίστηκε από το Υπουργικό δεν υπήρχαν αντιδράσεις.
«Μετά ήρθαν οι αντιδράσεις. Το Σάββατο ΠΟΥ έκανε κάποιες συστάσεις και λήφθηκαν υπόψη και άλλαξε η απόφαση. Η προσπάθεια που κάνουν στο Υπουργείο Υγείας, είναι μεγάλη. Αν είναι δυνατό να μην αλλάζουν κάποιες αποφάσεις», σημείωσε.

Η πιο μεγάλη αλλαγή στο πρωτόκολλο
Επαναλαμβάνοντας πως το πρωτόκολλο για τα σχολεία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ο Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις από αυτό της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

«Θα εφαρμόσουμε το πρωτόκολλο που έχει διαφοροποιηθεί λίγο. Η μεγάλη διαφοροποίηση είναι μέσα στις αίθουσες, όπου εκεί πρέπει να κρατάνε αποστάσεις τα παιδιά. Για τα θρανία, ως επί το πλείστο θα χρησιμοποιήσουμε αυτά που έχουμε. Στη συνέχεια θα αραιώσουμε τα θρανία με μονά. Δεν είναι παντού το ίδιο. Υπάρχει τεράστια ποικιλομορφία σε όλη την Κύπρο. Είναι λίγα σχολεία που πράγματι έχουν σε κάθε τάξη 25 παιδιά. Ευτυχώς δεν είναι σε όλα έτσι. Λέω ευτυχώς, λόγω της διαδικασίες με τα πρωτόκολλα. Αυτή η λύση που υιοθετούμε τώρα είναι αυτή που διαλέξαμε και μπορεί να εφαρμοστεί πιο γρήγορα», ανέφερε.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως ο στόχος είναι να ξεκινήσει η σχολική χρονιά στις 7 Σεπτεμβρίου και «πρέπει να τον πετύχουμε. Γιατί κάποιοι άρχισαν να συζητούν εδώ και 15 ημέρες για μετάθεση. Οι εκπαιδευτικοί είναι πανέτοιμοι, το ξέρω. Εδώ και βδομάδες μιλάμε με εκπαιδευτικές οργανώσεις. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες. Τώρα ρυθμίζονται τα τελικά ζητήματα επειδή δεν μπορούσαμε να το κάνουμε πριν ένα μήνα. Το μεγαλύτερο μέρος του πρωτοκόλλου ήταν έτοιμο. Έπρεπε να κάνουμε όμως, κάποια πράγματα για την ειδική εκπαίδευση για τα παιδιά με προβλήματα ακοής. Σε εκείνα τα τμήματα θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς ειδικές μάσκες με προσωπίδες για να μπορούν να επικοινωνούν με τα παιδιά».

Σ’ ότι αφορά στα διαλείμματα ανέφερε πως η προσπάθεια που γίνεται είναι να υπάρξουν διαφοροποιήσεις, προκειμένου να μην είναι όλα τα παιδιά μαζί, σημειώνοντας ότι αυτό το εγχείρημα είναι πιο εύκολο στη Δημοτική εκπαίδευση. Διαβεβαίωσε τέλος, πως τα σχολεία είναι έτοιμα. «Χθες έγινε μια σύσκεψη με τις μεγάλες σχολικές Εφορείες και βεβαιωθήκαμε για την ετοιμότητα», κατέληξε.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι