«Πιθανότητα αλλαγής της απόφασης για τη χρήση μάσκας από παιδιά του Δημοτικού»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, όσον αφορά στην χρήση μάσκας από όλα τα παιδιά, από έξι ετών και άνω, εντός των σχολικών μονάδων, με τον υπουργό Παιδείας να ετοιμάζει νέα πρόταση, που θα παρουσιάσει ενώπιον του υπουργού Υγείας.
 
Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Ρέα Παπαγεωργίου, είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας, κατά την οποία συζήτησαν τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με την εκπρόσωπο των δασκάλων να παραθέτει ενώπιον του Πρόδρομου Προδρόμου τα επιχειρήματα του εκπαιδευτικού κόσμου.
 
«Ο κ. Προδρόμου, κατανοώντας τα επιχειρήματα που τέθηκαν και αναγνωρίζοντας τις πρακτικές αλλά και άλλες δυσκολίες που εν δυνάμει δημιουργούνται, θα θέσει εκ νέου το θέμα στον Υπουργό Υγείας, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι, με βάση και τις τελευταίες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπάρχουν περιθώρια για αναθεώρηση της εν λόγω απόφασης. Συγκεκριμένα, έχει τονισθεί ότι μέλημα και επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας θα είναι η εφαρμογή μέτρου που προκρίνει τη ΜΗ υποχρεωτική χρήση μάσκας από παιδιά μέχρι έκτης Δημοτικού», αναφέρεται στη δήλωσή της προέδρου της οργάνωσης των εκπαιδευτικών.
 
Αυτούσια η δήλωση της προέδρου της ΠΟΕΔ:
«Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία, που είχα, με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου, συζητήσαμε εκτενώς τις διάφορες παραμέτρους, οι οποίες άπτονται στα θέματα έναρξης της φετινής σχολικής  χρονιάς  για τη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.
 
Η επικοινωνία κρίθηκε αναγκαία, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για τα μέτρα που θα ληφθούν στα σχολεία, τη νέα σχολική χρόνια. Μεταξύ των θεμάτων, συζητήθηκε και το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους μαθητές και τις μαθήτριες, ηλικίας 6 χρονών και άνω. Έχω μεταφέρει στον Υπουργό τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μάχιμων εκπαιδευτικών, που διδάσκουν σε ηλικίες παιδιών 6 έως 12 ετών στα Δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία, καθώς και στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, σε σχέση με τις δυσκολίες που θα δημιουργήσει η εφαρμογή αυτού του μέτρου, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις παιδαγωγικές πρακτικές που εφαρμόζονται για τέτοιες ηλικίες στα πλαίσια της Γενικής και της Ειδικής Εκπαίδευσης, όσο και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές και άλλες συνθήκες που επικρατούν, μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων στην Κύπρο.
 
Ο κ. Προδρόμου, κατανοώντας τα επιχειρήματα που τέθηκαν και αναγνωρίζοντας τις πρακτικές αλλά και άλλες δυσκολίες που εν δυνάμει δημιουργούνται, θα θέσει εκ νέου το θέμα στον Υπουργό Υγείας, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι, με βάση και τις τελευταίες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υπάρχουν περιθώρια για αναθεώρηση της εν λόγω απόφασης. Συγκεκριμένα, έχει τονισθεί ότι μέλημα και επιδίωξη του Υπουργείου Παιδείας θα είναι η εφαρμογή μέτρου που προκρίνει τη ΜΗ υποχρεωτική χρήση μάσκας από παιδιά μέχρι έκτης Δημοτικού.
 
Παράλληλα, συμφωνήσαμε ότι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και ΥΠΠΑΝ θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, για όλα τα θέματα και τις παραμέτρους που αφορούν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναγνωρίζοντας πως τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά και ότι επιβάλλεται τεράστια προσπάθεια και εποικοδομητική συμβολή όλων».

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας