Καμπανάκι από τα αυξημένα κρούσματα από την Ελλάδα-Εννέα από την ίδια παρέα

Καμπανάκι στο Υπουργείο Υγείας σήμαναν τα 30 εισαγόμενα κρούσματα, εκ των οποίων τα 17 είναι από την Μύκονο και τα 10 από το Άμστερνταμ, ενώ άλλα τρία από το Λονδίνο. Τα εννέα άτομα από τη Μύκονο, μάλιστα προέρχονται από την ίδια παρέα ενώ διερευνάται κατά πόσον βρίσκονταν μαζί τους και άλλοι Κύπριοι που θα έρθουν σε άλλες ημερομηνίες. 
 
Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες φαίνεται οι εγχώριες λοιμώξεις να ελέγχθηκαν, εντούτοις τα εισαγόμενα κρούσματα πονοκεφαλιάζουν τους αρμόδιους, αφού σε περίπτωση απειθαρχίας και μη τήρηση των προληπτικών μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνονται από όσους επέστρεψαν από ταξίδι, θα υπάρχει νέα έξαρση και ο κίνδυνος πισωγυρίσματος είναι ορατός. 
 
Ο εντοπισμός των κρουσμάτων από την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, έρχεται να επιβεβαίωσει πως η απόφαση της Κυβέρνηση να υποβαθμίσει την Ελλάδα στην Κατηγορία Β, όπου όλοι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν τεστ, ήταν σωστή, ενώ υποβάθμιση θα τύχει και η Ολλανδία. 
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της συνεχούς επιτήρησης και αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων, το Υπουργείο προτίθεται να ταξινομήσει την Ολλανδία από την Κατηγορία Β στην Κατηγορία Γ.
 
Την ίδια ώρα, λόγω της αύξησης του αριθμού των περιστατικών COVID-19 σε άτομα που ταξίδεψαν στο εξωτερικό και εντοπίζονται θετικά στον ιό κάποιες μέρες μετά το ταξίδι τους, συστήνεται στους πολίτες που επιστρέφουν από ταξίδι να επαναλαμβάνουν ιδιωτικά την εργαστηριακή εξέταση επτά μέρες μετά την άφιξή τους, ακόμα κι αν έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο με αρνητικό αποτέλεσμα.
 
Νοείται ότι πολίτες που εκδηλώνουν συμπτώματα (βήχα, πυρετό, δύσπνοια, αγευσία, δυσγευσία, ανοσμία) πριν την πάροδο των 7 ημερών, οφείλουν να επικοινωνούν αμέσως με τον Προσωπικό τους Ιατρό και να ακολουθούν τις οδηγίες του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Ανακοινώθηκαν εκτάκτως 30 κρούσματα-Οι 17 έφτασαν από τη Μύκονο

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»