«Προτείναμε μάσκα σε παιδιά άνω των 12 ετών… Δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά των ειδικών»

Σήκωσε το γάντι ο υπουργός Παιδείας και απάντησε σε όσους αντιδρούν για τις μάσκες στα σχολεία, τονίζοντας πως ακολουθούν τις συστάσεις των επιδημιολόγων, ενώ απάντησε και στις επικρίσεις για την ειδική εκπαίδευση. 
 
Μιλώντας στο Omega, ο Πρόδρομος Προδρόμου ξεκαθάρισε πως είναι ενήμεροι για τις αντιδράσεις που παρατηρούνται, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα παιδιά, από έξι ετών και άνω, αφήνοντας αιχμές πως καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχουν δεχτεί πολλές αντιδράσεις.
 
«Είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε και εγώ ο ίδιος καταλαβαίνω πως αν ήταν από τη δική μας βούληση δεν θα κάναμε τη χρήση μάσκας. Όλοι σίγουρα καταπονούμαστε και δυσφορούμε, όμως να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Οι αποφάσεις αυτές, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν είναι του Υπουργείου Παιδείας. Εμείς εφαρμόζουμε το πρωτόκολλο που μας έχει προτείνει το Υπουργείο Υγείας, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες. Έχουν και την συνδρομή της ειδικής επιστημονικής ομάδας των επιδημιολόγων. Οι εκάστοτε οδηγίες που δίνονται, εφαρμόζονται από το Υπουργείο Παιδείας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με υποχρεωτική χρήση μάσκας επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές
 
Ο υπουργός Παιδείας υπέδειξε, μάλιστα ότι το Υπουργείο είχε καταθέσει διαφορετική πρόταση, όσον αφορά στη χρήση μάσκας στα σχολεία.
 
«Εμείς στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπήρξαν εναλλακτικές προτάσεις από το Υπουργείο Παιδείας και υπήρξε και μία πρόταση για τη χρήση μάσκας από παιδιά άνω των δώδεκα ετών, δηλαδή από τη Μέση Εκπαίδευση και πάνω. Η τελική απόφαση, όμως, λήφθηκε από τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Υγείας. Δεν θα κρίνω εγώ. Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και τον ΠΟΥ και το ECDC, είμαι και σε διαρκή επικοινωνία με τους υπουργούς Παιδείας των άλλων 26 χωρών και ξέρουμε τι θα εφαρμοστεί στις άλλες χώρες».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντιδρούν στη χρήση μάσκας οι γονείς Δημοτικής-Μελετούν τα επόμενα τους βήματα
 
Κληθείς να απαντήσει για τις παραβάσεις, ο Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε πως δεν είναι θέμα αυστηρότητας και πως «η επισήμανση που έγινε είναι ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει αυτή τη στιγμή, προβλέπει τη χρήση μάσκας σε παιδιά άνω των έξι ετών, σε διάφορους χώρους. Έτσι λήφθηκε και η απόφαση για τα σχολεία. Στα σχολεία η κατάσταση είναι διαφορετική, είναι αρκετές οι ώρες, η ομάδα των μαθητών είναι διαφορετική και πιο ελεγχόμενη, αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά, ούτε των γιατρών, ούτε των εμπειρογνωμόνων».
 
Αναφερόμενος στην ειδική εκπαίδευση, τόνισε πως «όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να είναι και ενημερωμένοι. Στο Υπουργείο Παιδείας έχουν γίνει και συσκέψεις για τα ειδικά σχολεία, με τις διευθυντικές ομάδες, ώστε να ενισχύσουμε τα σχολεία αυτά, ενώ ταυτόχρονα γίνεται συζήτηση και διαβουλεύσεις με τις ειδικές ομάδες του Υπουργείου Υγείας, ώστε να εφαρμοστούν μέτρα προφύλαξης κατάλληλα και προσαρμοσμένα στα ειδικά σχολεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι μάσκες στα σχολεία, τα μόνιμα μέτρα και η νέα μας καθημερινότητα

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη