Αυξήθηκαν ξανά τα κρούσματα, ανακοινώθηκαν άλλα 26-Τα 11 από κέντρο φιλοξενίας

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 3,372 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 26 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.
 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:
 
  • Από 190 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 7 κρούσματα.
  • Από 1,700 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
  • Από 682 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα.
  • Από 166 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
  • Από 178 δείγματα που διεκπεραιώθηκαν από το πρόγραμμα ελέγχου δομών μεταναστών, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα. Σημειώνεται ότι οι 11 μετανάστες φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα.

 
Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν από την ιχνηλάτηση, ένα είναι επαφή της εργαζόμενης στο νηπιαγωγείο της ΠΑΣΥΔΥ και τρία προέρχονται από το οικογενειακό περιβάλλον επιβεβαιωμένου κρούσματος. Τα άλλα τρία αποτελούν τριών διαφορετικών κρουσμάτων.

Τουρίστρια από την Τσεχία ήταν το πρόσωπο που εντοπίστηκε από πτήση. Μετά το θετικό τεστ μεταφέρθηκε στο Eden.
 
Ταξιδιωτικό ιστορικό έχει και ένα πρόσωπο που διαγνώστηκε στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, καθώς ανέπτυξε συμπτώματα και παραπέμφθηκε. Είχε πρόσφατα ταξιδέψει σε Σλοβενία και Σερβία. Επίσης με ταξιδιωτικό ιστορικό είναι δύο πρόσωπα που εντοπίστηκαν μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.  Το πρώτο επέστρεψε από την Μύκονο στις 13/8 και έκανε το τεστ ιδιωτικά στις 18/8, αφού ανέπτυξε συμπτώματα. Το δεύτερο επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη στις 11/8 και έκανε εξέταση στις 18/8, καθώς είχε συμπτώματα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα που εντοπίστηκαν μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ένα άτομο είχε συμπτώματα από τις 2/8 και έκανε ιδιωτικά το τεστ στις 18/8, ενώ άλλο πρόσωπο εκδήλωσε συμπτώματα από στις 13/8 και έκανε το τεστ στις 18/8. Το τρίτο άτομο εκδήλωσε συμπτώματα στις 17/8 και έκανε το τεστ την επομένη. Ο τέταρτος ασθενής εκδήλωσε συμπτώματα στις 5/8 και έκανε ιδιωτικά το τεστ στις 12/8, επειδή εξακολουθούσε να έχει συμπτώματα με αρνητικό αποτέλεσμα και το επανέλαβε στις 18/8. 
 
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 435 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 21 εργαστηριακές εξετάσεις.
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,385.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε θάλαμο ένας ασθενής COVID-19, ενώ ένας ασθενής παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»