Ομόφωνο πλάνο για τα νέα μέτρα-Περιμένουν αποτελέσματα για τον Δεκαπενταύγουστο

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Υγείας, με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένονται να παρθούν την Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Υπουργός Υγείας και επιδημιολόγοι συζήτησαν τα μέτρα που πρότεινε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, ώστε να περιοριστεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού και σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ομοφωνία. Την ερχόμενη Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας αναμένεται να παρουσιάσει ένα προσχέδιο ενώπιον του Υπουργικού, ώστε να λάβει την τελική έγκριση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο τραπέζι οδικός χάρτης νέων μέτρων, με περιορισμούς στις μαζικές συναθροίσεις
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε παρουσιάσει στην ειδική επιδημιολογική ομάδα τις απόψεις του, έπειτα από μελέτη των μέτρων που είχαν ληφθεί σε άλλες χώρες και με βάση αυτών πρότεινε ο μέγιστος αριθμός συναθροίσεων να περιοριστεί στα πενήντα άτομα, με εξαίρεση τους γάμους και τις βαπτίσεις, όπου ο μέγιστος αριθμός θα είναι, 350 άτομα σε δείπνο, στη βάση του πρωτοκόλλου.
 
Σε σχέση με τη διεξαγωγή γάμων, υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 21 Αυγούστου ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται είναι 250 άτομα σε εξωτερικό χώρο. Από τις 22 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων (φυσική παρουσία σε δείπνο) που μπορούν να παρευρεθούν σε γάμους ή βαφτίσεις, ορίστηκε στα 350 άτομα. Ότι θα ισχύει μετά τις 22 Αυγούστου, δηλαδή, αναμένεται να επεκταθεί.
 
Σ’ ότι αφορά στα εστιατόρια και τα μπαρ, προτείνεται να κλείνουν το αργότερο στη μία μετά τα μεσάνυκτα, με τις δισκοθήκες και τα clubs να παραμένουν κλειστά μέχρι νεοτέρας. Η πρόταση δεν αλλάζει τον αριθμό των ατόμων, που θα μπορούν να βρίσκονται στους χώρους εστίασης, που μπορούν να είναι  ανοικτοί. Δηλαδή ο μέγιστος αριθμός σε εσωτερικό χώρο να είναι τα 150 άτομα και τα 250, στον εξωτερικό.
 
Με βάση και τις υποδείξεις του ECDC και του ΠΟΥ, προτείνεται από τον Υπουργό Υγείας να μην επιτραπεί η διοργάνωση συναυλιών, φεστιβάλ, πανηγυριών και εκθέσεων, αφού θεωρούνται εστίες που μπορεί να γίνει μεγάλη διασπορά του ιού. Σ’ ότι αφορά τέλος σε θέατρα, σινεμά και συνέδρια, αναμένεται να συνεχίσουν τα ίδια μέτρα που ισχύουν μέχρι σήμερα.
 
Ενθαρρυντικά τα δεδομένα σήμερα
Η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται, με τους επιδημιολόγους να αναφέρουν πως τα αποτελέσματα των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων είναι ενθαρρυντικά. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποκαλύψουν περισσότερα πράγματα, καθώς η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ξεκαθαρίζουν, παράλληλα, ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν ενώπιον τους τα δεδομένα για τον Δεκαπενταύγουστο.
 
Οι ειδικοί τονίζουν εκ νέου ότι δεν πρέπει να υπάρξει καθόλου εφησυχασμός και θα πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα, ώστε να μην υπάρξει νέα έξαρση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα τέλη της εβδομάδας οριστικοποιείται η τελική ποσότητα εμβολίων που θα λάβει η Κύπρος

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα