Οκτώ τα νέα κρούσματα-Ένας ασθενής διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Λευκωσίας

Οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Κύπρο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας «σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 4,315 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 8 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 139 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Πρόκειται για κρούσμα που εντοπίστηκε μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Είναι από το οικογενειακό περιβάλλον προηγούμενου κρούσματος και έκανε το τεστ ιδιωτικά, ενώ δεν έχει συμπτώματα.
  • Από 2,199 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Πρόκειται για άτομο κυπριακής καταγωγής που επέστρεψε χθες από το Βέλγιο. Δεν έχει συμπτώματα.
  • Από 855 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα, εκ των οποίων τα 2 έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό. Πρόκειται για ένα άτομο, κυπριακής καταγωγής που ζει στο Μαρόκο. Ήρθε στην Κύπρο στις 10/8 και έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο και ήταν αρνητικό. Ξαναέκανε το τεστ ιδιωτικά στις 17/8 για να βεβαιωθεί και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Δεν έχει συμπτώματα. Επίσης, ένα άτομο που ήρθε από τον Λονδίνο στις 8/8 με αρνητικό τεστ. Ξαναέκανε το τεστ ιδιωτικά γιατί θα επέστρεφε στο Λονδίνο. Δεν έχει συμπτώματα. Το τρίτο περιστατικό αφορά Κύπριο ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας και εντοπίστηκε μέσω του τακτικού ελέγχου για κορωνοϊό που κάνει η ομάδα του σε όλους τους ποδοσφαιριστές.
  • Από 169 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Παραπέμφθηκαν από τους Προσωπικούς τους Ιατρούς στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας λόγω συμπτωμάτων. Δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στα οδοφράγματα, ολοκληρώθηκαν 101 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 82 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,359.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύεται σε θάλαμο ένας ασθενής COVID-19. Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ασθενής που μεταφέρθηκε χθες από το νοσοκομείο αναφοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες