Ασκήσεις επί χάρτου για τη νέα σχολική χρονιά-Προβλήματα στην τηλεκπαίδευση

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με το Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιεί συσκέψεις επί συσκέψεων, με όλους του εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να κλειδώσουν οι τελικές προτάσεις και να κατατεθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις αποφάσεις.
 
Υπουργός, εκπαιδευτικοί, γονείς και επιδημιολόγοι βρίσκονται σε συνεχή επαφή, για να καταλήξουν στο πιθανότερο σενάριο, για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων. Στο τραπέζι, όπως ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου υπάρχουν διάφορα σενάρια, πάνω από ένα, ωστόσο τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τους επιδημιολόγους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δρ Πανά: Το ζητούμενο η δημιουργία περιβάλλοντος ασφάλειας στα σχολεία
 
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο επιδημιολόγος Μιχάλης Βωνιάτης ανέφερε πως το καταλληλότερο σενάριο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι το υβριδικό, δηλαδή μισοί μαθητές στις αίθουσες και μισοί στα σπίτια τους και να παρακολουθούν το μάθημα εξ αποστάσεως. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, κατά τη δική του παρέμβαση χαρακτήρισε δύσκολο αυτό το σενάριο, αφού θα υπάρχουν προβλήματα για τους μαθητές.
 
Όπως εξήγησε, οι μαθητές που θα παρακολουθούν το μάθημα εξ αποστάσεως θα αντιμετωπίζουν προβλήματα να ακολουθούν την ροή του μαθήματος, ενώ πιθανότατα να δυσκολευτούν και με τη συζήτηση που θα γίνεται στην τάξη. Υπέδειξε, παράλληλα, ότι δεν θα υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα διδασκαλίας, έπειτα από την παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και έτσι οι μαθητές, σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυτό το σενάριο, θα παρακολουθούν το μάθημα μόνο ηχητικά, από το πρόγραμμα που είχε χρησιμοποιηθεί στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς.
 
Ο κ. Χατζησάββας ανέφερε πως μία πρόταση, που δεν έχουν ακόμη καταθέσει, είναι ενδεχομένως να γίνεται πιο συχνή παρουσία των μαθητών στα σχολεία. Εξήγησε πως τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν μέρα παρά μέρα στα σχολεία, σε αντίθεση με το σύστημα των πέντε ημερών που παρατηρήθηκε την προηγούμενη χρονιά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Π. Προδρόμου: Επιδίωξή μας να διασφαλίσουμε τη φοίτηση με φυσική παρουσία
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, κληθείς να σχολιάσει αν είναι όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά, τόνισε πως είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, ενώ ο ίδιος ο υπουργός, κατά τη σύσκεψη που είχαν ανέφερε πως όλα είναι έτοιμα. Σημείωσε, μάλιστα, πως ως οργάνωση ενδεχομένως να επισκεφθούν κάποια σχολεία, για να επιβλέψουν την τεχνολογική αναβάθμιση.
 
Ερωτηθείς για την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα, που θα συσταθεί στο Υπουργείο Παιδείας, ο Κώστας Χατζησάββας ανέφερε πως ως οργάνωση δεν έχουν λάβει σχετική πρόσκληση και δεν γνωρίζουν ποια θα είναι η σύσταση της, ενώ ξεκαθάρισε πως αν υπάρξει κάποια σχετική πρόσκληση, θα το εξετάσουν ως ΟΕΛΜΕΚ και θα αποφασίσουν.

Δειτε Επισης

Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
Το Ριάντ φιλοξενεί σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικοί Φόρουμ-Στο επίκεντρο ο πόλεμος στη Γάζα
Εξοπλιστικό ράλι για τη Βρετανία-Αναπτύσσει υπερηχητικούς πυραύλους για να «προλάβει» Κίνα και Ρωσία
Δημοπρατήθηκε σε τιμή ρεκόρ 1,4 εκατ. ευρώ το ρολόι του πλουσιότερου επιβάτη του Τιτανικού
Νέος νόμος στο Ιράκ προβλέπει ποινές έως και 15 χρόνια κάθειρξη για ομοφυλοφιλικές σχέσεις
Ζελένσκι: Η Ρωσία στόχευσε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
Άνοιξαν πυρ έξω από νυχτερινό κέντρο στην Ελλάδα-Ένας νεκρός και ένας τραυματίας
Αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση αγνώστων στα Εξάρχεια-Κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο
Πώς ξεκίνησε και τι σημαίνει για τς ΗΠΑ το κύμα των φιλοπαλαιστινιακών διαμαρτυριών στα πανεπιστήμια
BINTEO: Πέντε νεκροί και 33 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο σε επαρχία στη νότια Κίνα