Αποφασισμένοι για κάθε ενδεχόμενο οι μοτοσικλετιστές-Έτοιμοι για μέτρα αν δεν αρθεί το διάταγμα

Με δυναμικά μέτρα θα απαντήσουν οι μοτοσικλετιστές στο διάταγμα που εξέδωσε χθες ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας που αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των δίκυκλων, τρίκυκλων και τετράκυκλων μοτοσικλετών, με κυβισμό πέραν των 125 κ.εκ. σε δρόμους, μέρες και ώρες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου
 
Το απόγευμα οι επικεφαλής των διαφόρων ομοσπονδιών μοτοσικλετιστών συναντήθηκαν στη Χοιροκοιτία και συζήτησαν το διάταγμα του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας που τέθηκε σε ισχύ από χθες Πέμπτη 13 Αυγούστου.
 
Σε δηλώσεις του ο Ζαννέττος Κουμάση, Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, ανέφερε ότι «το διάταγμα του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους στον περιορισμό της διακίνησης των μοτοσικλετιστών σε διάφορες περιοχές της Κύπρου σε καθορισμένες ώρες. Σήμερα συναντηθήκαμε στη Χοιροκοιτία για να δούμε τι μέτρα θα λάβουμε ως οργανωμένοι μοτοσικλετιστές, έτσι ώστε να αρθεί το διάταγμα και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, τότε τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων».
 
Ο κ. Κουμάση δεν θέλησε να αναφέρει τα μέτρα αντίδρασης που θα λάβουν οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές, σημειώνοντας πως «θα δώσουμε λίγο χρόνο στον Αρχηγό της Αστυνομίας να λάβει την απόφαση του. Σε περίπτωση που η απόφαση  δεν είναι προς την κατεύθυνση που εμείς θέλουμε, τότε θα ανακοινώσουμε τα μέτρα που θα λάβουμε».
 
Ανέφερε ακόμα ότι οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές «είμαστε αποφασισμένοι για κάθε ενδεχόμενο, γιατί το να κυκλοφορούμε ελεύθερα σε όλη την Κύπρο είναι αυθαίρετο δικαίωμα μας. Εάν μια μοτοσικλέτα κάνει θόρυβο δεν είναι λόγος για απαγόρευση» είπε και σημείωσε πως «υπάρχει ο τεχνικός έλεγχος των μοτοσικλετών που έπρεπε να εφαρμοστεί πριν αρκετό καιρό, με τον οποίο μπορεί να ελεγχθεί κατά πόσον μία μοτοσικλέτα κάνει θόρυβο ή όχι».
 
Είναι δουλειά της Αστυνομίας, συνέχισε «να συλλάβει ή να καταγγείλει κάποιον μοτοσικλετιστή εάν και εφόσον μετά από τον τεχνικό έλεγχο διαφανεί ότι η μοτοσικλέτα δεν τηρεί τα απαραίτητα κριτήρια για τον θόρυβο».
 
Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Κουμάση εξέφρασε ικανοποίηση γιατί οι ηγεσίες των διαφόρων ομοσπονδιών «φάνηκαν ενωμένες στο θέμα αυτό και συλλογικά θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα προχωρήσουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και τα μέτρα που θα λάβουμε θα είναι δραστικά».
 
Είπε επίσης ότι «το διάταγμα είναι σε ισχύ από χθες, ωστόσο αυτό θα το αποφανθούν οι δικηγόροι μας, εάν δηλαδή ευσταθεί, αφού ακόμα δεν έχει δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας. Ελπίζουμε ο Αρχηγός της Αστυνομίας να σκεφτεί ξανά το θέμα και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις οι οποίες θα είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών της Κύπρου».
 
Κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν διάφορα κόμματα  για το  διάταγμα του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας, ο Ζαννέττος Κουμάση εξέφρασε ικανοποίηση επειδή όπως εξήγησε «τα κόμματα έχουν καταλάβει ότι ίσως εκ παραδρομής έχει βγει αυτό το διάταγμα. Ελπίζουμε τα κόμματα να σταθούν δίπλα μας γιατί οι μοτοσικλετιστές είναι αρκετοί στην Κύπρο και απαμβλύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα αντί να το δυσχεραίνουν».
 
Είμαστε, συνέχισε, «μια μεγάλη ομάδα, κυκλοφορούμε στους δρόμους, πληρώνουμε κανονικά τις άδειες κυκλοφορίας μας, είμαστε νόμιμοι κάτοικοι και πολίτες αυτής της χώρας και πρέπει όλοι να μας σέβονται. Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, την ερχόμενη Τρίτη θα συναντηθούμε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ελπίζοντας σε θετικά αποτελέσματα» κατέληξε.
 
Υπενθυμίζεται ότι από το διάταγμα εξαιρούνται οι επαγγελματίες διανομείς φαγητού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα