Την ερχόμενη εβδομάδα αποστέλλονται στο Λίβανο κι άλλα πακέτα βοήθειας από την Κύπρο

Ολοκληρώθηκαν εκστρατείες συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό.
 
Ανακοίνωση από το  Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναφέρει ότι την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, ολοκληρώνεται η εκστρατεία στήριξης του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.
 
Ακολούθως οι εθελοντές θα ελέγξουν, θα  διαχωρίσουν και θα τοποθετήσουν τα είδη στα κιβώτια.
 
Η μεταφορά των ειδών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. 
 
Η προσέλευση  των πολιτών, εταιρειών και επιχειρήσεων, καθώς και 0ργανωμένων φορέων ήταν αθρόα.
 
Επίσης, δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά για τη διαλογή και συσκευασία των τροφίμων,  δημότες, οργανωμένοι φορείς και σύνολα του Δήμου Αγίας Νάπας πρόσφεραν απλόχερα τρόφιμα για τις χιλιάδες αστέγων του Λιβάνου, με αποτέλεσμα να γεμίσουν εκατοντάδες κιβώτια με ξηρά τροφή, τα οποία παρέλαβε ο  Δήμαρχος, Χρίστος Ζαννέττου και ο Πρωτοπρεσβύτερος, Πατήρ Βασίλειος.
 
Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ΚΕΠΑ «Άγιος Χριστόφορος», το οποίο σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων λειτουργεί ως σημείο συγκέντρωσης προμηθειών για την Επαρχία Αμμοχώστου.
 
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς όλους για την ανιδιοτελή προσφορά τους λέγοντας ότι χωρίς τη δική τους συνεισφορά και βοήθεια δεν θα καρποφορούσε αυτή η προσπάθεια.
 
«Η πιο μικρή βοήθεια  είναι πολύ μεγάλη για τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, ένα λαό με τον οποίο η Αγία Νάπα έχει  ιδιαίτερες αδελφικές σχέσεις, αφού είναι αδελφοποιημένη εδώ και μερικά χρόνια με την πόλη Βύβλο», είπε ο Δήμαρχος.
 
Ανακοίνωση του Δήμου Αθηαίνου αναφέρει ότι «η εκστρατεία συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό ολοκληρώθηκε την Παρασκευή  με εξαιρετικά αποτελέσματα».
 
Η συλλογή των ειδών πραγματοποιήθηκε  στο Δημοτικό Μέγαρο από την Τρίτη 11 Αυγούστου  μέχρι και την Παρασκευή 14 Αυγούστου.
 
Μαζεύτηκαν μεγάλες ποσότητες ξηράς τροφής και ειδών πρώτης ανάγκης και σε συνεννόηση με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού, μεταφέρθηκαν από τον Δήμο Αθηένου στο κέντρο συλλογής στη Λάρνακα, ώστε να σταλούν με ευθύνη του Επιτρόπου Εθελοντισμού στη Βηρυτό.
 
Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί θερμά τους δημότες Αθηένου, που με μεγάλη προθυμία και ευχαρίστηση πρόσφεραν αθρόα για τον κοινό σκοπό, την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που πλήγησαν από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό.
 
«Για άλλη μια φορά οι Αθηενίτες απόδειξαν ότι έχουν το αίσθημα της βοήθειας προς τον συνάνθρωπό μέσα στην καθημερινότητά τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Εξάλλου, δημότες, το προσωπικό του Δήμου Λευκωσίας και η Υπεραγορά Παπαγιάννης ετοίμασαν πακέτα με τρόφιμα για να σταλούν στον Λίβανο και τους χιλιάδες άστεγους και τραυματίες, επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό τους.
 
 Οι προμήθειες που μαζεύτηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της βδομάδας στην Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας, μεταφέρθηκαν την Παρασκευή 14 Αυγούστου, με τη βοήθεια εθελοντών από το Σώμα Ακριτών, στο Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Κρατική Έκθεση στη Λευκωσία.
 
 Στην προσπάθεια αυτή παρευρέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος, Χρύσανθος Φάκας.
 
«Ο Δήμος Λευκωσίας στέκεται αρωγός στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων για τους πληγέντες του Λιβάνου και δηλώνει πρόθυμος να συνδράμει περαιτέρω, σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού Και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και την Πρεσβεία του Λιβάνου στην Κύπρου», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας