Ψάχνουν τα ίχνη των κρουσμάτων οι «κυνηγοί» των επαφών-Ενισχύθηκε η ομάδα

Τα ίχνη των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ψάχνουν οι «κυνηγοί» των επαφών της Ομάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, που προσπαθούν να σπάσουν όσες περισσότερες αλυσίδες μετάδοσης μπορούν, πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Η ομάδα ενισχύθηκε και με άλλους φοιτητές ιατρικής, που δίνουν μάχη με το χρόνο, προκειμένου να γίνει ενδελεχής ιχνηλάτηση, όσων διαγνώστηκαν ως θετικοί.

Στο μικροσκόπιό τους, είναι οι επαφές όλων των θετικών στην νόσο covid-19 περιστατικών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται, όμως στα πάρτι υπερ-μετάδοσης, καθώς και στα τυχαία κρούσματα που κατανέμονται σε όλες της Επαρχίες, που εντοπίστηκαν χθες στην Πάφο.
 
Αλυσίδες με παρακλάδια σε όλες τις πόλεις
Οι αλυσίδες μετάδοσης που ξεκίνησαν από πάρτι στον Πρωταρά, έχουν παρακλάδια σε όλες τις πόλεις και αυτό είναι κάτι που επιτείνει την ανησυχία. Από τρία πάρτι ξεκίνησαν δύο αλυσίδες μετάδοσης που απαριθμούν μέχρι στιγμής 13 άτομα, με δεκάδες άλλα να βρίσκονται υπό περιορισμό.
 
Τα πιο πολλά από τα κρούσματα, είναι νεαρές κοπέλες που διοργάνωσαν hens party σε βίλα στον Πρωταρά. Οι οκτώ από τις εννέα νεαρές, που διανυκτέρευσαν στην έπαυλη, ανάμεσά τους και η νύφη, διαγνώστηκαν ως θετικές στον κορωνοϊό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩΚόλλησαν 8 άτομα, μαζί με τη νύφη, σε hens party σε πολυτελή βίλα στον Πρωταρά

Τις διαστάσεις που μπορούν να προσλάβουν, ωστόσο τα άλλα δύο πάρτι στον Πρωταρά που έλαβαν μέρος πάνω από 40 άτομα, είναι αυτό που φοβούνται περισσότερο, τα μέλη της Ομάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Νεαροί θετικοί στη νόσο, οι πλείστοι ασυμπτωματικοί, παρευρέθηκαν αρχικά σε pool party και στη συνέχεια πήγαν σε άλλο. Μέχρι στιγμής από τις δύο συνάξεις, εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα.

Εν τω μεταξύ, πάνω από τριάντα άτομα απαριθμεί πλέον η εστία μετάδοσης που πυροδοτήθηκε, όταν γυναίκα από τις ΗΠΑ στη Λάρνακα, έσπασε την καραντίνα. Χθες ανακοινώθηκε και άλλο κρούσμα από τη συγκεκριμένη αλυσίδα, που συνδέεται με τη διοργάνωση άλλων δύο πάρτι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεκατέσσερα τα νέα κρούσματα-Τα οκτώ από τυχαίους ελέγχους από όλες τις Επαρχίες

Θορύβησαν τα οκτώ κρούσματα στην Πάφο
Την ανακούφιση των προηγούμενων ημερών, από τα μηδενικά κρούσματα στους νέους τυχαίους ελέγχους, διαδέχθηκε ο προβληματισμός για τον χθεσινό εντοπισμό 8 ασθενών. Αυτό που προβλημάτισε, είναι πως βρέθηκαν ανάμεσα σε 463 δείγματα που λήφθηκαν στην Πάφο. Φαίνεται, μάλιστα να προσβλήθηκαν από διαφορετικές εστίες και κατανέμονται, μάλιστα γεωγραφικά σχεδόν σε όλες τις Επαρχίες. Οι δύο είναι κάτοικοι Πάφου, οι τρεις που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, από τη Λευκωσία, οι δύο είναι ζευγάρι από τη Λεμεσό και ο ένας έχει ως χώρο διαμονής του τη Λάρνακα. Οι τελευταίοι έξι έσπευσαν στην περιοχή για διακοπές και γίνεται προσπάθεια για να εντοπιστούν όσο το δυνατό περισσότερες επαφές τους τόσο στις Επαρχίες τους όσο και στην Πάφο.

Το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζει πάντως με συνεχείς εκκλήσεις τόσο προς τους νέους όσο και προς τους παραθεριστές, να προειδοποιεί πως ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούμε από τον αόρατο εχθρό, είναι τα μέτρα αυτοπροστασίας.

«Καλούμε τον κόσμο ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, παρά την ανάγκη να εκδράμει και να ξεκουραστεί, να λαμβάνει τα μέτρα αυτοπροστασίας και στο μέτρο του δυνατού να περιορίσει τις αλόγιστες κινήσεις. Τα μέτρα είναι εκεί και είναι θέμα προσωπικής ευθύνης του κόσμου να συνδράμει στο έργο του Υπουργείου Υγείας. Κάποιοι ιχνηλάτες δεν θα πάνε διακοπές. Ας ενισχύσουμε την προσπάθειά τους να σπάσουν τις αλυσίδες μετάδοσης», υπέδειξε με δηλώσεις της στον REPORTER η συντονίστρια του γραφείου του Υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση.

Εν τω μεταξύ, οι έλεγχοι της Αστυνομίας αναμένεται να κορυφωθούν το τριήμερο του Δεκαπενταυγούστου, με στόχο τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κούρσα για δύο άλογα στην Πάφο-Υπέβαλαν υποψηφιότητες Φαίδωνας και Εύρος Λοϊζίδης
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»