Τρίτη 29 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεκατέσσερα τα νέα κρούσματα-Τα οκτώ από τυχαίους ελέγχους από όλες τις Επαρχίες

  13/08/2020 18:21
Δεκατέσσερα τα νέα κρούσματα-Τα οκτώ από τυχαίους ελέγχους από όλες τις Επαρχίες

Δεκατέσσερα τα νέα κρούσματα-Τα οκτώ από τυχαίους ελέγχους από όλες τις Επαρχίες

  13/08/2020 18:21

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού, οκτώ εκ των οποίων προέκυψαν από τους τυχαίους ελέγχους, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο τα νέα κρούσματα προέκυψαν από 3387 εργαστηριακές διαγνώσεις. 

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν, από 108 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα. Συγκεκριμένα το πρώτο κρούσμα συνδέεται με το το cluster του κρούσματος από τις ΗΠΑ. Το δεύτερο κρούσμα εντοπίστηκε μετά από εξέταση με ιδιωτική πρωτοβουλία και είναι επαφή με άλλο μέλος της οικογένειάς του. Τα άλλα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν από την διαδικασία της ιχνηλάτησης, συνδέονται  με το cluster του pool party. Σύνολο στο cluster είναι 5 άτομα.

Από 1,368 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Πρόκειται για ζευγάρι Κυπρίων, που επέστρεψαν από τη Θεσσαλονίκη στις 12/8 και έκαναν το τεστ στο αεροδρόμιο. Τα δύο άτομα είναι ασυμπτωματικά. 

Από 631 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα σε τυχαίους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Πάφο. Δύο από τα κρούσματα προέρχονται από την Πάφο και το ένα παρουσίασε συμπτώματα, αλλά το δεύτερο όχι. Ένα άτομο το οποίο δεν είχε συμπτώματα, είναι από τη Λάρνακα. Δύο εκ των οκτώ κρουσμάτων είναι από τη Λεμεσό. Πρόκειται για ζευγάρι που δεν παρουσίασε συμπτώματα. Τέλος, τα άλλα τρία άτομα είναι από την Λευκωσία χωρίς συμπτώματα, που όμως δεν σχετίζονται μεταξύ τους. 

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, διεκπεραιώθηκα 888 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 40 εργαστηριακές διαγνώσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, διεκπεραιώθηκαν 261 εργαστηριακές εξετάσεις, και

Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 91 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,305.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας