Συνεχίζεται η κινητοποίηση κυπριακών οργανισμών και εταιρειών για αποστολή βοήθειας στο Λίβανο

Συνεχίζεται η κινητοποίηση κυπριακών οργανισμών και εταιρειών, για αποστολή κάθε δυνατής βοήθειας προς τις Αρχές του Λιβάνου, μετά τις φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (04/08) στο λιμάνι της Βηρυτού.
 
Στο πλευρό του λαού του Λιβάνου στέκεται η Ελληνική Τράπεζα ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, για στήριξη των χιλιάδων αστέγων, μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, στις 4 Αυγούστου.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι η κινητοποίηση της ήταν άμεση, συνδράμοντας στις επείγουσες και τεράστιες ανάγκες σίτισης που δημιουργήθηκαν.

Μεγάλες ποσότητες ξηράς τροφής παραδόθηκαν από μέλη της ομάδας εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας, στο Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, το οποίο συντονίζει το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιαννάκη Γιαννάκη.

Η ομάδα εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας στις εγκαταστάσεις της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία, βοήθησε και στον διαχωρισμό και στην κατανομή των τροφίμων σε κιβώτια, προκειμένου να σταλούν άμεσα σε αυτούς, που τα έχουν ανάγκη.

Εξάλλου, ο Όμιλος CTC έχει ανταποκριθεί στην έκκληση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης και έχει αποστείλει 1.000 πακέτα με αλεύρι και άλλα τρόφιμα στο δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Όμιλος αναφέρει ότι η βοήθεια έχει δοθεί μέσω του Επιτρόπου Εθελοντισμού και έχει ήδη φτάσει στη γειτονική χώρα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ