Πέμπτη 1 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στα 14 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού-Αλυσίδα μετάδοσης από beach party

  12/08/2020 18:15
Στα 14 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού-Αλυσίδα μετάδοσης από beach party

Στα 14 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού-Αλυσίδα μετάδοσης από beach party

  12/08/2020 18:15

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν στην Κύπρο την Τετάρτη. Δύο από αυτά συνδέονται με beach party, από το οποίο εντοπίστηκαν περιστατικά και τις προηγούμενες ημέρες. 

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 3,775 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 14 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.
 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως: 

  • Από 198 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα.
  • Από 731 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
  • Από 1,927 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Από τα οκτώ κρούσματα της ιχνηλάτησης, δύο (τα οποία έκαναν την εξέταση ιδιωτικά) προέρχονται από cluster ενός beach party, στο οποίο συμμετείχαν γύρω στα 30 άτομα. Από το συγκεκριμένο πάρτι εντοπίστηκαν περιστατικά και τις προηγούμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι τα δύο κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι συμπτωματικά.

Εντοπίστηκαν, επίσης, άλλα έξι άτομα, τα οποία αποτελούν επαφές κρουσμάτων. Το πρώτο δεν έχει συμπτώματα και το δεύτερο (που έκανε την εξέταση ιδιωτικά μετά τη διάγνωση φίλης του) είναι επίσης ασυμπτωματικό. Τα υπόλοιπα τέσσερα περιστατικά αποτελούν επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον του ίδιου κρούσματος. 

Από την ιδιωτική πρωτοβουλία εντοπίστηκε ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο πλαστικών PIP, ο οποίος δεν είχε συμπτώματα. Εξετάστηκε με πρωτοβουλία της διεύθυνσης όλο το προσωπικό, μετά τον εντοπισμό των δύο προηγούμενων κρουσμάτων, και από αυτή τη διαδικασία εντοπίστηκε και τρίτο. Το δεύτερο άτομο που έκανε ιδιωτική εξέταση είναι ασυμπτωματικό.

Σε ό,τι αφορά στους ασθενείς που ήρθαν από το εξωτερικό, οι δύο είναι ζευγάρι Κυπρίων, μόνιμων κάτοικων Αγγλίας, που ήρθαν στην Κύπρο από το Μάντσεστερ την Τρίτη και έκαναν τεστ στο αεροδρόμιο. Δεν έχουν συμπτώματα. Ο τρίτος είναι Ελλαδίτης που επέστρεψε την Τρίτη από τη Θεσσαλονίκη και είναι επίσης ασυμπτωματικός. Ο τέταρτος είναι Αυστριακός, ο οποίος ήρθε χθες από τα Χανιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετικό κρούσμα με… 65 στενές επαφές-Νεαροί με συμπτώματα πάνε σε πάρτι

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 66 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, διεκπεραιώθηκαν 168 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 190 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από το πρόγραμμα ελέγχου δομών μεταναστών, ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος για 31 δείγματα, και
  • Από το πρόγραμμα τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 464 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,291.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου δόθηκαν τρία εξιτήρια και έγινε μια εισαγωγή. Συνεπώς, νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας