Σάββατο 31 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Θετικό κρούσμα με… 65 στενές επαφές-Νεαροί με συμπτώματα πάνε σε πάρτι

  12/08/2020 15:52
Θετικό κρούσμα με… 65 στενές επαφές-Νεαροί με συμπτώματα πάνε σε πάρτι

Θετικό κρούσμα με… 65 στενές επαφές-Νεαροί με συμπτώματα πάνε σε πάρτι

  12/08/2020 15:52
Έντονο προβληματισμό προκαλεί στο Υπουργείο Υγείας η διαπίστωση ότι πολλά από τα άτομα που εντοπίζονται θετικά στον ιό έχουν πολυάριθμες στενές επαφές, γεγονός που συντείνει στη διασπορά του ιού και, επιπλέον, δυσχεραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το έργο της ιχνηλάτησης.
 
Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται η περίπτωση ατόμου που ήταν θετικό στον ιό και είχε 65 και πλέον στενές επαφές, αριθμός που καταδεικνύει ότι δεν επέδειξε τη στοιχειώδη προσοχή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Αν δούμε από σήμερα πάνω από 20 κρούσματα τότε θα είναι ανησυχητικό»
 
Επίσης, άλλο άτομο, επίσης θετικό στον ιό, είχε πέραν των 20 στενών επαφών και μάλιστα στον εργασιακό του χώρο.
 
Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις κατά τις οποίες άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα, αποφεύγουν να περιορίζονται μέχρι να έχουν τα αποτελέσματα του τεστ, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν τον ιό.
 
Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν νεαρά άτομα, τα οποία, όπως αποδεικνύεται, δεν ακολουθούν τις οδηγίες υγιεινής ούτε και τα μέτρα αυτοπροστασίας, με αποτέλεσμα, να θέτουν σε απειλή την υγεία άλλων, ανάμεσά τους και μελών της οικογένειάς τους, ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν σε πάρτι και χώρους όπου συχνάζουν νεαρά άτομα.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας