Παρασκευή 25 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ο πονοκέφαλος για τα κρούσματα από Ελλάδα και το καμπανάκι για τους συμπτωματικούς

  11/08/2020 19:14
Ο πονοκέφαλος για τα κρούσματα από Ελλάδα και το καμπανάκι για τους συμπτωματικούς

Ο πονοκέφαλος για τα κρούσματα από Ελλάδα και το καμπανάκι για τους συμπτωματικούς

  11/08/2020 19:14
Αυξημένα είναι και πάλι τα κρούσματα ανάμεσα σε άτομα που επέστρεψαν πρόσφατα από την Ελλάδα.  
 
Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα από τα 25 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη σχετίζονταν με ταξίδι στην Ελλάδα. Το ένα άτομο επέστρεψε από την Αθήνα στις 10/8 και τα δύο επέστρεψαν από τη Θεσσαλονίκη στις 10/8. Ακόμη ένα περιστατικό, που εντοπίστηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία, είχε πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στη Θεσσαλονίκη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένας νεκρός από κορωνοϊό μετά από μήνες-Στα 25 τα νέα κρούσματα
 
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί κι άλλα κρούσματα από Ελλάδα. Την 1η Αυγούστου εντοπίστηκαν τρία κρούσματα προερχόμενα από τη Θεσσαλονίκη, ένα από την Αθήνα και ένα από την Μύκονο, στις 4 Αυγούστου ένα περιστατικό από τη Θεσσαλονίκη, στις 5 Αυγούστου ήρθε ακόμη ένας ασθενής από την Ελλάδα και στις 7 Αυγούστου εντοπίστηκε θετικό άτομο που είχε επιστρέψει από την Πάρο στις 30/7.
 
Αναπόφευκτα τα μαζεμένα κρούσματα από την Ελλάδα, η οποία καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εδώ και κάποιες μέρες, προκαλούν ανησυχία, αφού αυτό το διάστημα πολλοί Κύπριοι πήγαν για διακοπές. Ταυτόχρονα, αποδεικνύουν γιατί κατέστη υποχρεωτική η διενέργεια τεστ, με την υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία Β, παρά το γεγονός πως είχε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα το προηγούμενο διάστημα.
 
Ένα άλλο ανησυχητικό στοιχείο που προκύπτει από τα νέα κρούσματα είναι πως, για άλλη μία φορά, συμπολίτες μας επέλεξαν να μην ακολουθήσουν τις σωστές διαδικασίες, ενώ παρουσίαζαν συμπτώματα. Το φαινόμενο είχε παρουσιαστεί έντονα τις προηγούμενες ημέρες, όταν σειρά ατόμων που θα έπρεπε να προβεί σε διαγνωστικό έλεγχο μέσω της διαδικασίας ιχνηλάτησης επέλεξε να μεταβεί στα σημεία της τυχαίας δειγματοληψίας, αντί να πάνε στο καθορισμένο τους ραντεβού, με αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο άλλα άτομα.
 
Το φαινόμενο αυτό επαναλήφθηκε και με συμπτωματικά άτομα, καθώς τέσσερα από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν είχαν συμπτώματα και έκαναν το τεστ με ιδιωτική πρωτοβουλία, αντί με παραπομπή από τον Προσωπικό Ιατρό τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τα απανωτά κρούσματα από την Πολωνία, υποβαθμίστηκε στην Κατηγορία Β'
 
Τονίζεται για ακόμα μια φορά η ανάγκη να έχουμε όλοι σωστή αντίδραση όταν εκδηλώνουμε κάποιο/α από τα συμπτώματα του κορωνοϊού (δύσπνοια, πυρετό, βήχα, ανοσμία, αγευσία ή δυσγευσία) και να επικοινωνούμε με τον Προσωπικό μας Ιατρό αμέσως όταν παρατηρήσουμε ότι έχουμε συμπτωματολογία. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό οι Προσωπικοί Ιατροί να είναι περισσότερο υποψιασμένοι όταν ένας δικαιούχος τους αναφέρει κάποιο από τα συμπτώματα και να τον παραπέμπουν για περαιτέρω διερεύνηση στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.
 
Την ίδια στιγμή, ο υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων υπενθυμίζει και πάλι πως οφείλουμε όλοι να τηρούμε πιστά και με μεγάλη προσοχή τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο και ιδιαίτερα να περιορίζουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις επαφές μας και τις κοινωνικές μας συναναστροφές. Έχει παρατηρηθεί από τη διερεύνηση των περιστατικών COVID-19 ότι ορισμένα εξ αυτών που είναι κατά κόρον ασυμπτωματικοί, έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος αριθμός ατόμων στην ιχνηλάτηση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας