Τρίτη 27 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μεγάλη επιτυχία η πρακτική άσκηση του προγράμματος First Step για Υπηκόους Τρίτων Χωρών

  11/08/2020 16:31
Μεγάλη επιτυχία η πρακτική άσκηση του προγράμματος First Step για Υπηκόους Τρίτων Χωρών

Μεγάλη επιτυχία η πρακτική άσκηση του προγράμματος First Step για Υπηκόους Τρίτων Χωρών

  11/08/2020 16:31
Εν μέσω κορωνοΐού και δυσκολιών το πρωτοποριακό πρόγραμμα «FIRST STEP: Προγράμματα ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών (Υ.Τ.Χ.) στην αγορά εργασίας» κατάφερε να διασυνδέσει 40 άνεργους Υ.Τ.Χ με επιχειρήσεις ώστε να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους και να ανακαλύψουν τους πραγματικούς όρους τις αγοράς εργασίας.   

Η ομάδα του έργου έχει προχωρήσει στη συγκρότηση ενός βιώσιμου μηχανισμού σύζευξης των απόφοιτων των προγραμμάτων κατάρτισης με την αγορά εργασίας, μέσα από την τοποθέτησή τους για πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τοποθέτηση, αλλά κυρίως η απορρόφηση στην αγορά εργασίας της χώρας υποδοχής αποτελεί το πλέον κρίσιμο σημείο της κοινωνικής ένταξης, η ομάδα του έργου προχώρησε σε συνεργασία με επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς για παροχή πρακτικής άσκησης, σε απόφοιτους των προγραμμάτων, που έχουν ξεχωρίσει για τις επιδώσεις τους.

Σήμερα ήδη οι πρώτοι απόφοιτοι των προγραμμάτων κατάρτισης ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ενώ άλλοι αναμένεται να ολοκληρώσουν τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα την προσπάθεια έχουν υποστηρίξει οι ακόλουθες επιχειρήσεις:  A.S. PRINTXPRESS LTD, ACS AIR COURIER SERVICES LTD, AEROPONIC MEDITERRANEAN (A.M.) LTD, BOHEMIAN GARGENS HOTEL, PROTARAS, E.P. INVESTMENTS LTD - SUNPRIME PROTARAS BEACH, METRO FOODS TRADING LTD (METRO SUPERMARKETS), OPINION AND ACTION SERVICES, P. TTOFINIS ESTATES LTD - TOFINIS HOTEL, AYIA NAPA, P.A. HADJICHRISTOU & SONS LTD - NEW FAMAGUSTA HOTEL, AYIA NAPA, PHOTOS PHOTIADES BREWERIES LTD, THEOPRESS LTD, VITATRACE NUTRITION LTD, YIANNA MARIE HOTELS LTD, PROTARAS.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, και την Κυπριακή Δημοκρατία. Υλοποιείται από την εταιρεία ΙΜΗ (Συντονιστής), το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τις εταιρείες ΚΕΣΕΑ - Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης (Κύπρος), Opinion & Action Services (Κύπρος), ΑΚΜΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Ελλάδα) και ΕΕΟ Group (Ελλάδα).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.firststep.com.cy ή να επικοινωνήσετε στο 22505555.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας