Εν πλω προς τη Βηρυτό το πρώτο φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τον Λίβανο

Φορτώθηκε το πρωί στο Αρματαγωγό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού ΙΚΑΡΙΑ, στην παρουσία του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και του Επιτρόπου Εθελοντισμού, το πρώτο φορτίο της ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε για να σταλεί στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου.
 
Το Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ,  ελλιμενίστηκε στο λιμάνι Λεμεσού στις 9 το πρωί. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη, σήμερα φορτώθηκαν γύρω στους 70 τόνους, κυρίως με ξηρή τροφή, ιατρικό και άλλο εξοπλισμό.  Όπως είπε, η ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να «φτάσει στον Λίβανο αύριο το πρωί, θα ξεφορτωθεί και μεταφερθεί στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη».
 
Δεκαπέντε φορτηγά της Εθνικής Φρουράς, όπως είπε ο κ. Γιαννάκη, μάζεψαν όλα τη βοήθεια που συγκεντρώθηκε σε όλες τις πόλεις και τη μετέφεραν στο Λιμάνι Λεμεσού και εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη Λεμεσό το ΙΚΑΡΙΑ-Μεταφέρει στο Λίβανο την ανθρωπιστική βοήθεια της Κύπρου (pics)
 
Επίσης, εξέφρασε ικανοποίηση για τη μεγάλη ανταπόκριση τόσο των απλών ανθρώπων όσο και των οργανωμένων συνόλων, οι οποίοι πρόσφεραν απλόχερα βοήθεια για τον λαό του Λιβάνου, την Πολιτική Άμυνα, τους εθελοντές και βεβαίως την ελληνική Κυβέρνηση.  
 
«Αυτός ο λαός έδειξε το ανθρωπιστικό του πρόσωπο και η διαδικασία συνεχίζεται, τα κέντρα συνεχίζουν να κατακλύζονται από προσφορά προϊόντων και από πολίτες και νομίζω πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Κύπριοι διότι για μια ακόμη φορά σταθήκαμε δίπλα στους γείτονες μας εκεί που μας χρειάζονταν περισσότερο», ανέφερε.
 
Σύμφωνα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού, η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας συνεχίζεται σε όλη την Κύπρο και η αποστολή της θα διευθετηθεί τις επόμενες μέρες.
 
Όπως αναφέρεται εξάλλου σε ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού, όλα τα είδη φορτώθηκαν στο ‘’ΙΚΑΡΙΑ’, το οποίο αύριο το πρωί θα τα ξεφορτώσει στο Λίβανο. Η μεταφορά της βοήθειας στο Λιμάνι Λεμεσού έγινε με τη  συμβολή  της Εθνικής Φρουράς και με τη βοήθεια της Πολιτικής Άμυνας.
 
Υπενθυμίζεται ότι τα είδη μαζεύονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες επί του εδάφους, όπως κονσέρβες (όλων των ειδών), δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, αλεύρι γενικής χρήσης και γάλα σε σκόνη για παιδιά. Η διαδικασία συλλογής ξηράς τροφής θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 14 Αυγούστου, καταλήγει η ανακοίνωση.
Συνεχίζεται η συλλογή τροφίμων στην Κύπρο
Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου της Πάφου στο κάλεσμα του Δήμου για συγκέντρωση ειδών διατροφής, για αποστολή στον πολύπαθο λαό του Λιβάνου, που βιώνει ακόμα μια τραγωδία μετά τις πρόσφατες φονικές εκρήξεις.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο Δήμος Πάφου, ως έμπρακτη αλληλεγγύη προς τον δοκιμαζόμενο λαό της γειτονικής και φιλικής χώρας του Λιβάνου, οργανώνει εκστρατεία συλλογής τροφίμων (ξηρή τροφή) και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό και συγκέντρωσε 114 κιβώτια από την Πάφο μέχρι στιγμής.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως τα 114 κιβώτια μεταφέρθηκαν ήδη, για το Λιμάνι της Λεμεσού και στην συνέχεια για την Βηρυτό, στέλνοντας το μήνυμα πως η "αλληλεγγύη χρειάζεται να είναι συστατικό στοιχείο της κοινωνίας μας".

Ο απλός κόσμος συνέχισε, έχει ανταποκριθεί για την αποστολή βοήθειας στο Λίβανο.

Πρόσθεσε πως η ανταπόκριση είναι αθρόα και μόλις ανακοινωθεί πότε αναχωρεί η δεύτερη αποστολή ο Δήμος Πάφου θα είναι έτοιμος να αποστείλει και νέες ποσότητες τροφίμων .

Σημειώνεται πως η συλλογή ειδών πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική από την Παρασκευή 7 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το απόγευμα. 

Οσοι επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνούν εκ των προτέρων με το τηλ. 80006362, ώστε να διευθετείται η παραλαβή των ειδών. 

Ο Δήμος Πάφου καλεί τους δημότες της πόλης μας να ενισχύσουν τις προσπάθειες για ανακούφιση του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου, προσφέροντας κονσέρβες όλων των ειδών, παξιμάδια, κράκερς, δημητριακά, σκόνη γάλακτος για παιδιά και αλεύρι γενικής χρήσης.
 
Συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιούν οι Δήμοι Αραδίππου και Αθηένου σε μια προσπάθεια προσφοράς και  αλληλεγγύης προς τον λαό του Λιβάνου, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Αραδίππου αναφέρει ότι «στην προσπάθεια του για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες του Λιβάνου, καλεί όσους δημότες επιθυμούν, να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα όπως κονσέρβες (όλων των ειδών), δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, αλεύρι γενικής χρήσης και σκόνη γάλακτος για παιδιά».
 
Η συλλογή τροφίμων θα γίνεται  στην αίθουσα υποδοχής του Δημοτικού Μεγάρου Αραδίππου από σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου μέχρι και την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.
 
Εξάλλου ο Δήμος Αθηένου σε γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει ότι «σε χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ως έμπρακτη αλληλεγγύη προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, αποφασίσθηκε όπως διοργανωθεί εκστρατεία συλλογής τροφίμων (ξηρή τροφή) και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό».
 
Η συλλογή θα γίνεται  στο Δημοτικό Μέγαρο από σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου  μέχρι και την Παρασκευή 14 Αυγούστου, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι, ενώ όλα τα τρόφιμα, όπως κονσέρβες και ξηρά τροφή είναι ευπρόσδεκτα εκτός από μακαρόνια και όσπρια.

Προστίθεται ότι «η Αθηένου στην οποία ανθεί ο εθελοντισμός, καλεί τους δημότες να προσφέρουν ό,τι μπορούν ο καθένας, ενισχύοντας τις προσπάθειες για ανακούφιση του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου. Ολα τα είδη που θα συγκεντρωθούν, σε συνεννόηση με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού, θα παραδοθούν στα κέντρα συλλογής, ώστε να σταλούν στη Βηρυτό».
 

Δειτε Επισης

Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητής στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων