Δραματική έκκληση Υπ. Υγείας προς αιμοδότες-Επικίνδυνα χαμηλά τα αποθέματα

Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι τα αποθέματα παραγώγων αίματος βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και αρκετές μέρες για ανάκαμψη των αποθεμάτων αίματος.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας υποδεικνύει πως δυστυχώς, το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας με την ακύρωση όλων των αιμοδοσιών στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια κατά τους μήνες της Άνοιξης, είναι δυσαναπλήρωτο.
 
«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εισέλθουμε στη δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο χωρίς τα απαραίτητα εφόδια. Παράλληλα, τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της Δημόσιας Υγείας που λαμβάνονται λόγω της πανδημίας, έχουν σαν αποτέλεσμα τον αυξημένο αριθμό αποκλεισμών αιμοδοτών».
 
Το Υπουργείο συνεχίζει απευθύνοντας «θερμή έκκληση σε όλους τους αιμοδότες για επείγουσα προσφορά αίματος. Καλούμε νέους και τακτικούς αιμοδότες να προσέλθουν για αιμοδοσία στους σταθμούς αιμοδοσίας και τις οργανωμένες αιμοδοσίες. Ασθενείς στα χειρουργικά τραπέζια, τραυματίες, πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς και πολλοί άλλοι περιμένουν την προσφορά σας σαν το πιο πολύτιμο δώρο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αιμοδότες μας για ακόμα μια φορά θα ανταποκριθούν και θα δηλώσουν παρόν στο κάλεσμά μας. Για ακόμα μια φόρα θα αναδειχθούμε πρωταθλητές στην αιμοδοσία και στην κοινωνική προσφορά».
 
Σημειώνεται ότι αποκλείονται προσωρινά από αιμοδοσία για διάστημα 28 ημερών άτομα που ταξίδεψαν οπουδήποτε εκτός Κύπρου, άτομα που έχουν συμπτώματα ίωσης ή/και οποιασδήποτε κλινικά αποδεδειγμένης αναπνευστικής νόσου και άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα.
 
Τονίζεται ότι οι διαδικασίες που χρησιμοποιεί το Κέντρο Αίματος είναι αυστηρά ελεγχόμενες και χαρακτηρίζονται από πλήρη ασφάλεια για τους αιμοδότες και τους ασθενείς μας.
 
Για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού θα υπάρχει επέκταση ωραρίων σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:

Δειτε Επισης

Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο