Η στάθμη του νερού στο φράγμα στα Πάναγρα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο

Η στάθμη του νερού στο φράγμα στα κατεχόμενα Πάναγρα, λόγω της βλάβης του αγωγού μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα που προκλήθηκε τον Ιανουάριο, έπεσε σε χαμηλότερο σημείο από αυτό που μπορούσαν να αντλήσουν οι αντλίες νερού, σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις».
 
Το «υπουργείο γεωργίας και φυσικών πόρων», με το «τμήμα υδάτων» και την διεύθυνση κρατικής υπηρεσίας υδάτων (DSİ) της Τουρκίας έπρεπε να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας των αντλιών νερού και λόγω των εργασιών επιδιόρθωσης, έμεινε για τρεις ημέρες χωρίς νερό ολόκληρη η περιοχή των κατεχομένων. Μετά τις επιδιορθώσεις, το νερό άρχισε να δίνεται τμηματικά από περιοχή σε περιοχή.
 
Ο «υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων» Ντουρσούν Ογούζ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ανέφερε ότι το απόθεμα νερού στο φραγμα είναι 3,8 εκ. κυβικά μέτρα και ότι η ημερήσια ανάγκη για νερό είναι 93 χιλ. κυβικά μέτρα. Διευκρίνισε ότι για να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες νερού, αντλούν από το φράγμα 73 χιλ. κυβικά μέτρα νερού και από άλλες τοπικές πηγές νερού γύρω στα 20-25 χιλ. κυβικά μέτρα.
 
Ο κ. Ογούζ είπε ακόμα ότι οι εργασίες επιδιόρθωσης του θαλάσσιου αγωγού συνεχίζονται κανονικά και ότι το νερό από την Τουρκία θα αρχίσει να ρέει στα κατεχόμενα είτε στο τέλος του Αυγούστου είτε στις αρχές του Σεπτεμβρίου.
 
Στη συνέχεια, ο Ογούζ επισήμανε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος στον αγωγό μεταφοράς νερού στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, η περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης νερού.
 
Το «τμήμα υδάτων» καθώς και το συνεργείο του DSİ προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα, ανέφερε ο Ογούζ και πρόσθεσε ότι το βασικό πρόβλημα που δεν έχει μεταφερθεί ακόμη το νερό σε κάποιες περιοχές είναι λόγω πίεσης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας