Κύμα αλληλεγγύης από Κύπριους-Συλλέγουν και στέλνουν τρόφιμα στο Λίβανο

Σαν μία γροθιά ενώθηκε και πάλι η Κύπρος, η οποία δείχνει και πάλι το ανθρώπινό της πρόσωπο, παρέχοντας βοήθεια στους πληγέντες από τη φονική έκρηξη στο Λίβανο.
 
Δήμοι, κοινότητες και οργανωμένα σύνολα έχουν ξεκινήσει διαδικασίες συλλογής ξηράς τροφής και ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε να αποσταλούν στο Λίβανο και συγκεκριμένα στη Βηρυτό.
 
Δήμος Λάρνακας
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Λάρνακας αναφέρει πως είναι αθρόα η προσέλευση του κοινού και η προσφορά τροφίμων μετά το κάλεσμα του Δήμου Λάρνακας σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που είναι για στήριξη των χιλιάδων άστεγων στο Λίβανο, μετά την καταστροφική έκρηξη της Τρίτης, 4 Αυγούστου 2020.
 
Το σημείο συγκέντρωσης προμηθειών λειτουργεί στον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης επί της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου (περιοχή Μακένζυ, απέναντι από παγωταρίες), μεταξύ των ωρών 8.30 έως 17.00, από την Παρασκευή 7/8/2020 μέχρι και την Παρασκευή 14/08/2020 (εκτός της Κυριακή 9/08/2020).
 
Το σημείο αυτό λειτουργεί με εθελοντικές υπηρεσίες αφού μεγάλος αριθμός εθελοντών ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Δήμου Λάρνακας.
 
Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί  όλους τους εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ανιδιοτέλεια και ευαισθητοποίηση για ακόμα μια φορά.
 
Δήμος Λευκωσίας
Ο Δήμος Λευκωσίας θέλοντας να συνδράμει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Λίβανο και τους χιλιάδες άστεγους και τραυματίες καλεί όλους όσοι επιθυμούν, να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα όπως: κονσέρβες (όλων των ειδών), δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, αλεύρι γενικής χρήσης και σκόνη γάλατος για παιδιά.
 
Για το λόγο αυτό, αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωση του, όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα στο Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, στην Κρατική έκθεση στη Λευκωσία, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 5:00 το απόγευμα, τηλέφωνο επικοινωνίας 22521114.
 
Επίσης, το κοινό μπορεί να φέρει τις προμήθειες του στην Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας, οδός Αγίου Ανδρέου 7, 1040 Λευκωσία Δευτέρα με Παρασκευή από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το απόγευμα.
 
Τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του Λιβάνου θα εισφέρει και το προσωπικό του Δήμου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης για τον Λίβανο
 
ΠΕΟ
Στα πλαίσια της εκστρατείας αλληλεγγύης που εγκαινίασε η Π.Ε.Ο. προς το Λιβανικό λαό, αντιπροσωπεία της ΠΕΟ αποτελούμενη από τους Σωτηρούλλα Χαραλάμπους, Αν. Γ. Γραμματέα και Λευτέρη Γεωργιάδη, Μέλος του Εκτ. Γραφείου της ΠΕΟ και Γ. Γ. της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ, παρέδωσε την Παρασκευή 07/08/2020 στο Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, φαρμακευτικά είδη.
 
Τα φαρμακευτικά είδη αποτελούν δωρεά της Φαρμακευτικής Εταιρείας “The Star Medicines Importers Co Ltd”.
 
Κοινοτικό Συμβούλιο Περιστερώνας
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Περιστερώνας θα ξεκινήσει τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε να αποσταλούν στους πληγέντες στο Λίβανο.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Κοινοτικό Συμβούλιο αναφέρει πως «στις δύσκολες μέρες που περνούν οι συνάνθρωποι μας στο Λίβανο, δεν μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο παρά να ενωθούμε και να τους στηρίξουμε έμπρακτα κι εμείς όσο μπορούμε με το δικό μας τρόπο».
 
Η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες προς όλους να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Κοινοτικό Συμβούλιο Βατυλής
Εκστρατεία συλλογής τροφίμων (ξηρή τροφή) και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Βατυλής ως έμπρακτη αλληλεγγύη προς τον δοκιμαζόμενο λαό της γειτονικής και φιλικής χώρας του Λιβάνου.
 
Το Συμβούλιο, σε ανακοίνωση του, καλεί όλους όσους θα ήθελαν να συνεισφέρουν να επικοινωνήσουν με τις κ.κ. Κούλα Παρασκευά 99566587, και Φούλα Κοντοπούλου 99387813, ώστε να διευθετείται η παραλαβή των ειδών.
 
Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας θα συλλέγει σήμερα μέχρι τις 12 το μεσημέρι «είδη πρώτης ανάγκης μεταξύ των οποίων κονσέρβες, μακαρόνια, ρύζι, νερό, γάλα μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές και είδη προσωπικής υγιεινής. Η συλλογή τροφίμων θα γίνεται στο κτίριο του Συλλόγου στον Αγιο Θεόδωρο και η αποστολή τους θα γίνει από την εταιρεία Aramex Cyprus».
 
Ο Δήμος Αγίας Νάπας αναφέρει σε ανακοίνωση του πως «οι αδελφικοί δεσμοί που τον δένουν με την πόλη Βύβλο του Λιβάνου, αποτέλεσαν ακόμα ένα στοιχείο για να συμμετάσχει στην προσπάθεια που διεξάγεται από το γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για συλλογή ξηράς τροφής για τις χιλιάδες άστεγους της χώρας».
 
Σε συνεργασία με την Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας, ο Δήμος άρχισε τη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.  Το σημείο συγκέντρωσης είναι η εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας, ενώ στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας αλλά και στην Εκκλησία θα υπάρχουν μεγάλοι κουμπαράδες για παροχή χρηματικής βοήθειας. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 23816307, 99454677, 23721795 και 99684823.
 
Δήμος Δερύνειας
Στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό του  Λιβάνου, συμμετέχει και ο Δήμος Δερύνειας.
 
Σε ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει ότι «όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια μπορούν να παραδίδουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα Γραφεία του Δήμου Δερύνειας που βρίσκονται στην Λεωφόρο Αμμοχώστου 26».
 
Εκστρατεία με τίτλο «Αλληλεγγύη στο Λίβανο για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την φονική έκρηξη στην Βηρυτό» πραγματοποιεί και το Κοινοτικό Συμβούλιο Βατυλής.
 
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βατυλής σε ανακοίνωση του καλεί «όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν να επικοινωνήσουν με τις κυρίες Κούλα Παρασκευά και Φούλα Κοντοπούλου στα τηλέφωνα 99566587 και 99387813 αντίστοιχα ώστε να διευθετηθεί η παραλαβή των ειδών. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βατυλής καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν τις προσπάθειες για ανακούφιση του δοκιμαζόμενου λαού του Λιβάνου, προσφέροντας ό,τι μπορούν».

Δειτε Επισης

Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα