Τετάρτη 21 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στα δεκατέσσερα τα νέα κρούσματα-Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας

  07/08/2020 18:04
Στα δεκατέσσερα τα νέα κρούσματα-Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας

Στα δεκατέσσερα τα νέα κρούσματα-Η ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας

  07/08/2020 18:04
Δεκατέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κύπρο. Τέσσερα από τα νέα περιστατικά έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό και άλλα τέσσερα προέκυψαν από τους ελέγχους σε εργαζόμενους. 
 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 3,539 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 14 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.
 
Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:
•             Από 218 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν 4 κρούσματα.
•             Από 1,111 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα. Εξ αυτών, τα 4 έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.
•             Από 28 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
•             Από 239 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
 
 
Τέσσερα από τα κρούσματα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό. Ένα ήρθε από την Φιλανδία στις 29/7 και παρουσίασε συμπτώματα. Το δεύτερο είναι κυπριακής καταγωγής, που ήρθε από τις ΗΠΑ στην Κύπρο την πρώτη Αυγούστου. Το τρίτο πρόσωπο, επίσης κυπριακής καταγωγής, επέστρεψε από την Σουηδία στην Κύπρο στις 29/7. Το τέταρτο άτομο, κυπριακής αγωγής, ταξίδεψε στην Πάρο και επέστρεψε στις 30/7.
 
Τι πέμπτο κρούσμα που εντοπίστηκε από την ιδιωτική πρωτοβουλία αφορά άτομο που είχε συμπτώματα και έκανε το τεστ ιδιωτικά.
 
Σε ό,τι αφορά στους ασθενείς που εντοπίστηκαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, δύο είναι επαφές που έκαναν την εξέταση ιδιωτικά και δύο εντοπίστηκαν μέσω της κανονικής διαδικασίας.
 
Το κρούσμα στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας βρέθηκε κατόπιν παραπομπής από προσωπικό γιατρό ατόμου που παρουσίαζε συμπτώματα. 
 
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
•             Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 147 εργαστηριακές εξετάσεις,
•             Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,576 εργαστηριακές διαγνώσεις,
•             Από δείγματα που λήφθηκαν στα οδοφράγματα, ολοκληρώθηκαν 48 εργαστηριακές εξετάσεις,
•             Από τα δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, ολοκληρώθηκαν 2 εργαστηριακές διαγνώσεις,
•             Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 26 εργαστηριακές εξετάσεις, και
•             Από το πρόγραμμα τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 144 εργαστηριακές διαγνώσεις.
 
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,222.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε θάλαμο τέσσερις ασθενείς σε σταθερά καλή κατάσταση.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας