Αλληλεγγύη στο λαό του Λιβάνου εκφράζει η Ένωση Συντακτών

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον λαό του Λιβάνου εκφράζει η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), σημειώνοντας ότι το ΔΣ της έχει επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων Λιβάνου στον οποίο ανακοίνωσε συμβολική εισφορά χιλίων ευρώ προς όφελος των πληγέντων δημοσιογράφων. Καλεί επίσης όλους τους Κύπριους δημοσιογράφους όπως ενισχύσουν τις εκστρατείες συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ εκφράζει «την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου από τα δεινά που επισώρευσε  στη χώρα η ανείπωτη τραγωδία της θηριώδους έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου».
 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚ καλεί τα μέλη της οργάνωσης, όλους τους Κύπριους  δημοσιογράφους, όπως ενισχύσουν όσο και όπως μπορούν, όλες τις εξαγγελθείσες εκστρατείες συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για το γειτονικό λαό του Λιβάνου που υποφέρει», προστίθεται.
 
Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι το Δ.Σ. της ΕΣΚ «επικοινώνησε ήδη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων Λιβάνου Joseph El Kosseifi στον οποίο και ανακοίνωσε συμβολική εισφορά χιλίων ευρώ προς όφελος των πληγέντων από την έκρηξη Λιβανέζων δημοσιογράφων».

Παράλληλα, προστίθεται, «εξέφρασε την ετοιμότητά της ΕΣΚ να συμβάλει περαιτέρω στη στήριξη των συναδέλφων του Λιβάνου με την αποστολή συναφούς υλικού».

Σύμφωνα με την ΕΣΚ από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου έχουν τραυματιστεί δεκαεπτά δημοσιογράφοι, τρεις από τους οποίους σοβαρά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ. Παιδείας: Επιβάλλεται η αξιοποίηση γνώσεων από Ευρωπαϊκό Ετος Δεξιοτήτων
«Ο δρόμος ενίσχυσης των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει μακρύς»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για ασφάλιση φορτίου οχημάτων από Αρχή Λιμένων
Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση