Τρίτη 27 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συνολικά 184 κιλά πλαστικό και μέταλλο συλλέχθηκαν στην παραλία Γεροσκήπου

  06/08/2020 18:43
Συνολικά 184 κιλά πλαστικό και μέταλλο συλλέχθηκαν στην παραλία Γεροσκήπου

Συνολικά 184 κιλά πλαστικό και μέταλλο συλλέχθηκαν στην παραλία Γεροσκήπου

  06/08/2020 18:43
Εκατόν ογδόντα τέσσερα κιλά πλαστικό και μέταλλο συλλέχθηκαν σε δύο μήνες στην κοιλιά του "οικολογικού ψαριού" στην παραλία της Γεροσκήπου, από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας Ακτή σε συνεργασία με συνεργείο του Δήμου Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το μεταλλικό ψάρι είχε τοποθετηθεί από τα  παιδιά των δημοτικών σχολείων Γεροσκήπου, την εικαστικό Elena Daniel και το Δήμο Γεροσκήπου σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Άννα Τσέλεπου εκ μέρους του Κέντρου Μελετών και Έρευνας Ακτή, ανέφερε πως η διαδικασία ξεκίνησε στις 06:15 σήμερα το πρωί.  Η Ακτή συνέχισε,  με συνεργείο του Δήμου Γεροσκήπου με τον ακούραστο Χρίστο Μαύρου Άσσιο άντλησε τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν σε δύο μήνες, από τις 05/06/2020, στην κοιλιά του ψαριού. 

Πρόσθεσε πως η  "ψαριά" ήταν πολύ καλή αφού, όπως τοποθετήθηκαν εκατόν ογδόντα τέσσερα (184 ) κιλά πλαστικό και μέταλλο.

Όπως ανέφερε η κ. Τσέλεπου, έγινε επί τόπου ο διαχωρισμός και τα σακούλια μεταφέρθηκαν στο πράσινο σημείο Κολώνης. 

Εκεί σε ξεχωριστούς κάδους συνέχισε, “ξεκινήσαμε την συλλογή των μεταλλικών κουτιών για τον ΜΚΟ Cans for Kids”. 

Το ψάρι τώρα είναι άδειο και περιμένει τα σκουπίδια μας, πρόσθεσε. "Ζωή σημαίνει να δίνεις. Αδιάφορο τι αδιαφορεί σε ποιόν. Σημασία έχει να δίνεις", κατέληξε η κ. Τσέλεπου. 

Από την πλευρά του ο  δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση και εγκατάσταση των έργων αυτών αφού όπως υπενθύμισε ο Δήμος Γεροσκηπου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακύκλωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας