Οι χώροι που συλλέγεται ανθρωπιστική βοήθεια ανά πόλη για το Λίβανο

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) σε συνεργασία με τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ, στηρίζει τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας που ανακοίνωσε η κυπριακή Κυβέρνηση για τον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό. 
 
Σε ανακοίνωση του, καλεί όλους, τους εθελοντές, τις εθελοντικές οργανώσεις/ΜΚΟ, τα οργανωμένα σύνολα και όλους τους φορείς της κοινωνίας να συνδράμουν με ξηρά τροφή μακράς διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών που έχουν προκύψει.
 
Ενωμένοι όπως σε κάθε άλλη κρίση, σημειώνει, μπορούμε να αναδείξουμε για ακόμη μία φορά τις αρχές της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς και να συμβάλουμε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής έκρηξης.
 
Συλλέγονται κονσέρβες (όλων των ειδών), δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, Αλεύρι γενικής χρήσης και σκόνη γάλατος για παιδιά.
 
Η διαδικασία συλλογής ξηράς τροφής  θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020.

Τα σημεία συγκέντρωσης ξηράς τροφής  για βοήθεια προς το Λίβανο είναι:
 
Λευκωσία – Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας -  Τηλ. 22524414, Κρατική Έκθεση Λευκωσία (Μετά το ΚΕΠ, επόμενη είσοδος αριστερά, στο βάθος στο  περίπτερο  59), Ωράριο: 9.00 -  17.00 - Δευτέρα έως Παρασκευή
 
Λεμεσός –  Δήμος Λεμεσού - Τηλ.  99728871, Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λεμεσού,Οδός: Φιλελλήνων (ενορία Αγίου Ιωάννη), Ωράριο: 8.00 -  15.00 - Δευτέρα έως Παρασκευή
                    
Λάρνακα  -  Δήμος Λάρνακας-  Τηλ.  99817979, Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης  - Οδός Τάσος Μητσόπουλος (περιοχή Μακένζη, απέναντι από παγωταρίες), Ωράριο: 8.30 έως 14.00 -  Δευτέρα έως Παρασκευή
 
Παραλίμνι –  ΚΕΠΑ «Άγιος Χριστόφορος»  -Τηλ.  23829899 / 23741623, Οδός: 50 Αγίου Νεκταρίου, Ωράριο: 7.30 -  14.00 - Δευτέρα έως Παρασκευή
                       
Πάφος  -    Δήμος Πάφου - Αίθουσα Παλιάς Ηλεκτρικής - Τηλ. 80006362, Οδός:  Βλαδίμηρου Ηρακλέους, Ωράριο: 8.00 – 14.00  - Δευτέρα έως Παρασκευή

Εξάλλου, ο Δήμος Λάρνακας, ο Δήμος Λεμεσού, ο Δήμος Πάφου και ο Δήμος Δερύνειας με ανακοινώσεις τους καλούν το κοινό να συνδράμει στην όλη προσπάθεια.

Για τον Δήμο Δερύνειας, το κοινό καλείται να συγκεντρώνει την βοήθεια στα Γραφεία του Δήμου Δερύνειας στη Λεωφ. Αμμοχώστου 26. 

Την έναρξη εκστρατείας συλλογής τροφίμων  που θα αποσταλούν στο Λίβανο και στους δοκιμαζόμενους από την προχθεσινή τραγωδία πολίτες της Βηρυτού ανακοίνωσε ο Δήμος της Λεμεσού.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, τα είδη που θα συγκεντρώνονται έχουν καθοριστεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πληγέντων και σύμφωνα με τα αιτήματα της Κυβέρνησης του Λιβάνου.
Αυτά αφορούν κονσέρβες (όλων των ειδών), δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, αλεύρι γενικής χρήσης και σκόνη γάλατος για παιδιά.
 
Η διαδικασία συλλογής ξηράς τροφής  θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή, 7 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Αυγούστου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού, που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων (ενορία Αγίου Ιωάννη).
 
Ώρες λειτουργίας από τις 08.00 μέχρι τις  15.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με το 99 728871.
 
Εξάλλου, «ανταποκρινόμενη άμεσα στις ανάγκες του λαού του Λιβάνου μετά την τραγική έκρηξη της περασμένης Τρίτης, 4 Αυγούστου 2020, η κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών Πετρολίνα στηρίζει έμπρακτα την εκστρατεία του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων,  Γιάννη Γιαννάκη, για τη συλλογή τροφίμων για να δοθεί στους χιλιάδες άστεγους».
 
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «από την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, σε έξι πρατήρια της Πετρολίνα παγκύπρια θα μπορούν οι πολίτες να παραδίδουν είδη ξηράς τροφής, όπως κονσέρβες (όλων των ειδών), δημητριακά, παξιμάδια και κράκερ, αλεύρι γενικής χρήσης και σκόνη γάλακτος για παιδιά».
 
Οι ώρες λειτουργίας των πρατηρίων είναι 06:00 – 18:00. Τα πρατήρια της Πετρολίνα είναι:
  • Λευκωσία: λεωφόρος Νίκης 1, τηλέφωνο 22347010
  • Λεμεσός: λεωφ. Φραγκλίνου Ρούσβελτ 65, τηλ. 25563343
  • Λάρνακα: οδός Κιλκίς 1, τηλ. 24848034
  • Πρωταράς: λεωφ. Πρωταρά - Κάβο Γκρέκο 227, τηλ. 23831601
  • Παραλίμνι: λεωφ. Γρίβα Διγενή 42, τηλ. 23730635
  • Πάφος: λεωφ. Ευαγόρα Παλληκαρίδη 105, τηλ. 26932185.

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα