Δευτέρα 26 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τις κυβερνητικές εξετάσεις

  06/08/2020 16:16
Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τις κυβερνητικές εξετάσεις

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τις κυβερνητικές εξετάσεις

  06/08/2020 16:16
Στις 31 Οκτωβρίου και στις 14 Νοεμβρίου φέτος θα διεξαχθούν οι κυβερνητικές εξετάσεις για θέσεις εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία, ανακοινώνει η Ειδική Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ οι γραπτές εξετάσεις που θα ισχύσουν για την πλήρωση θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία που ενδεχομένως να δημοσιευτούν κατά το έτος 2021, θα διεξαχθούν υπό την ευθύνη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν το Σάββατο 31.10.20,  οι εξετάσεις για τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών (μη επιστημονικές θέσεις).

Επίσης θα διεξαχθούν το Σάββατο 14.11.20, οι εξετάσεις αναφορικά με τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν (επιστημονικές θέσεις) .

Η γραπτή εξέταση, και στις δύο περιπτώσεις, αναφέρεται, θα είναι εξέταση ικανοτήτων/δεξιοτήτων, αποτελούμενη από αριθμητική ικανότητα, αφαιρετική ικανότητα και λεκτική ικανότητα.

«Επιτυχών θα θεωρείται όποιος συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όρο και στο καθένα από τα θέματα 40% τουλάχιστον. Οι βαθμολογίες των επιτυχόντων θα υπόκεινται σε περαιτέρω στατιστική επεξεργασία και η τελική βαθμολογία που θα δοθεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων θα είναι σε τρία δεκαδικά», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι η επιτυχία στην πιο πάνω γραπτή εξέταση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας αίτησης διορισμού σε οποιαδήποτε από τις θέσεις που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ι, για θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλ.Α7 του Κυβερνητικού μισθολογίου και Παράρτημα ΙΙ για θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλ.Α8 του Κυβερνητικού μισθολογίου, του σχετικού Καταλόγου Θέσεων ο οποίος εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με αρ. 4126. και ημερομηνία 5.8.20, σε περίπτωση που αυτές προκηρυχθούν το 2021. Η σχετική δημοσίευση εδώ.

Η ανακοίνωσε συνεχίζει αναφέροντας ότι η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα αρχίσει να δέχεται ηλεκτρονικά αιτήσεις για συμμετοχή στις πιο πάνω εξετάσεις περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2020.

Ο ιστότοπος μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις και οι ακριβείς ημερομηνίες της έναρξης υποβολής αιτήσεων, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικές με τις εξετάσεις θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2020 ενώ το τέλος συμμετοχής ορίστηκε στα πενήντα (€50) ευρώ για κάθε εξέταση, προστίθεται.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξετάσεις θα ανακοινωθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και στις ιστοσελίδες της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας