Δευτέρα 21 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ανησυχία για τα κρούσματα σε μετανάστες στο Πουρνάρα-Στους έντεκα οι θετικοί

  06/08/2020 15:48
Ανησυχία για τα κρούσματα σε μετανάστες στο Πουρνάρα-Στους έντεκα οι θετικοί

Ανησυχία για τα κρούσματα σε μετανάστες στο Πουρνάρα-Στους έντεκα οι θετικοί

  06/08/2020 15:48
Ανησυχία προκαλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο συνεχής εντοπισμός νέων κρουσμάτων ανάμεσα σε μετανάστες, που φτάνουν από τα κατεχόμενα και αφού υποβληθούν σε τεστ μένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών Πουρνάρα,  στην Κοκκινοτριμιθιά.

Χθες, ανακοινώθηκαν ως θετικοί στον κορωνοϊό άλλοι δύο Σύροι μετανάστες. Μόλις εντοπίστηκαν μεταφέρθηκαν στο κέντρο αποκατάστασης EDEN στην Τερσεφάνου, ώστε να αποκλειστεί η επαφή τους με την ομάδα μεταναστών που ήρθε μαζί τους. Οι δύο εντοπίστηκαν έπειτα από 52 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών.

Πρόκειται για άτομα που έφτασαν παράνομα από τα κατεχόμενα, μέσω Τουρκίας από μη ελεγχόμενη δίοδο. Οι υπόλοιποι που ήταν μαζί τους θα παραμείνουν στο χώρο καραντίνας εντός του Πουρνάρα. Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθούν σε νέο τεστ κορωνοϊού.

Οι δύο θετικοί στον ιό μετανάστες, είχαν έρθει σε επαφή με μεταφραστές οι οποίοι τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό.
 
Υπενθυμίζεται πως τον τελευταίο καιρό διαγνώστηκαν ως θετικοί στον κορωνοϊό άλλοι εννέα μετανάστες, στους οποίους διενεργήθηκε εργαστηριακή εξέταση μόλις αφίχθηκαν, από δίοδο που δεν ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία. 

Ο εντοπισμός συνολικά 11 κρουσμάτων, ανάμεσα σε μετανάστες που έφτασαν στην Δημοκρατία προκαλεί πολλά ερωτηματικά ως προς τους ελέγχους που διενεργούνται στα κατεχόμενα, αφού πολλοί φτάνουν αεροπορικώς από την Τουρκία, μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

«Υπάρχει ανησυχία επειδή έρχονται από την Τουρκία, για την οποία δεν έχουμε καθαρή επιδημιολογική εικόνα. Δεν γνωρίζουμε σε πόσο μεγάλο κίνδυνο τίθενται οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και οι υπόλοιποι διαμένοντες στο Κέντρο Φιλοξενίας», ανέφερε στον REPORTER ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείο Εσωτερικών, Λοΐζος Μιχαήλ.

Όπως σημείωσε, «το Υπουργείο Εσωτερικών, έλαβε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και εφάρμοσε τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, με στόχο να επιτύχουμε την προστασία των διαμενόντων και να μειώσουμε τον κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας