Σάββατο 24 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πολλοί οι νέοι ασυμπτωματικοί-Θέμα χρόνου να μεταδώσουν τον ιό σε μεγαλύτερους

  06/08/2020 14:35
Πολλοί οι νέοι ασυμπτωματικοί-Θέμα χρόνου να μεταδώσουν τον ιό σε μεγαλύτερους

Πολλοί οι νέοι ασυμπτωματικοί-Θέμα χρόνου να μεταδώσουν τον ιό σε μεγαλύτερους

  06/08/2020 14:35
Σημαντικό ρόλο στην αναζωπύρωση του κορωνοϊού στην Κύπρο διαδραματίζουν οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού και δη οι νέοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η επιστημονική ομάδα.
 
Όπως εξήγησαν ο Δρ. Κωστρίκης και η Δρ. Πανά κατά την ενημέρωση, φαίνεται ότι προσβλήθηκαν αρκετοί νέοι, μέχρι 45 ετών, πολλοί εκ των οποίων είναι ασυμπτωματικοί και συναναστρέφονται με άλλα άτομα. Ακριβώς επειδή είναι ασυμπτωματικοί, ο εντοπισμός τους είναι πολύ δύσκολος. «Είναι θέμα χρόνο αυτή η ομάδα να μεταφέρει τον ιό σε άλλες, μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες και να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία», ανέφεραν οι επιστήμονες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλλάζουν τακτική οι επιδημιολόγοι-Δεν θα ανακοινώνονται οι χώροι των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων
 
Όπως ανακοινώθηκε και χθες, το 70,6% των μολύνσεων του τελευταίου δεκαπενθημέρου προέρχονται από εγχώρια μετάδοση, γι’ αυτό και πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα που μάθαμε κατά τη διάρκεια του lockdown. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο δείκτης μεταδοτικότητας κινείται πλέον από το 1,6 μέχρι το 2,0 και στόχος πρέπει να είναι να επιστρέψει στο σημείο που βρισκόταν πριν μερικές εβδομάδες, κάτω από το 1,0.
 
 Όπως εξήγησαν περαιτέρω, η συμπεριφορά των νέων ασυμπτωματικών φαίνεται να συμβάλλει στην μετάδοση. Ο κόσμος έχει κουραστεί και τώρα το καλοκαίρι θέλει να χαλαρώσει, επισήμαναν, αλλά φέτος ο κορωνοϊός δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε. «Αν πραγματικά θέλουμε να τα καταφέρουμε, θερμή παράκληση να προσέξουμε τη συμπεριφορά μας, όπου κι αν βρισκόμαστε. Να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, γιατί αυτό μπορεί να μας στοιχήσει και σε ανθρώπινες ζωές», τόνισαν.
 
Οι δύο καθηγητές υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να εφαρμόζουμε τα μέτρα οριζόντια και καθολικά, έτσι ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού. Ο καθένας πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα, υπογράμμισαν.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας