Πολλοί οι νέοι ασυμπτωματικοί-Θέμα χρόνου να μεταδώσουν τον ιό σε μεγαλύτερους

Σημαντικό ρόλο στην αναζωπύρωση του κορωνοϊού στην Κύπρο διαδραματίζουν οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού και δη οι νέοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η επιστημονική ομάδα.
 
Όπως εξήγησαν ο Δρ. Κωστρίκης και η Δρ. Πανά κατά την ενημέρωση, φαίνεται ότι προσβλήθηκαν αρκετοί νέοι, μέχρι 45 ετών, πολλοί εκ των οποίων είναι ασυμπτωματικοί και συναναστρέφονται με άλλα άτομα. Ακριβώς επειδή είναι ασυμπτωματικοί, ο εντοπισμός τους είναι πολύ δύσκολος. «Είναι θέμα χρόνο αυτή η ομάδα να μεταφέρει τον ιό σε άλλες, μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες και να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία», ανέφεραν οι επιστήμονες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλλάζουν τακτική οι επιδημιολόγοι-Δεν θα ανακοινώνονται οι χώροι των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων
 
Όπως ανακοινώθηκε και χθες, το 70,6% των μολύνσεων του τελευταίου δεκαπενθημέρου προέρχονται από εγχώρια μετάδοση, γι’ αυτό και πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα που μάθαμε κατά τη διάρκεια του lockdown. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο δείκτης μεταδοτικότητας κινείται πλέον από το 1,6 μέχρι το 2,0 και στόχος πρέπει να είναι να επιστρέψει στο σημείο που βρισκόταν πριν μερικές εβδομάδες, κάτω από το 1,0.
 
 Όπως εξήγησαν περαιτέρω, η συμπεριφορά των νέων ασυμπτωματικών φαίνεται να συμβάλλει στην μετάδοση. Ο κόσμος έχει κουραστεί και τώρα το καλοκαίρι θέλει να χαλαρώσει, επισήμαναν, αλλά φέτος ο κορωνοϊός δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε. «Αν πραγματικά θέλουμε να τα καταφέρουμε, θερμή παράκληση να προσέξουμε τη συμπεριφορά μας, όπου κι αν βρισκόμαστε. Να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, γιατί αυτό μπορεί να μας στοιχήσει και σε ανθρώπινες ζωές», τόνισαν.
 
Οι δύο καθηγητές υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να εφαρμόζουμε τα μέτρα οριζόντια και καθολικά, έτσι ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού. Ο καθένας πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα, υπογράμμισαν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»