Παρασκευή 2 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σε συνεχή κινητοποίηση o Δήμος Εγκωμης για καταπολέμηση των τρωκτικών

  05/08/2020 18:24
Σε συνεχή κινητοποίηση o Δήμος Εγκωμης για καταπολέμηση των τρωκτικών

Σε συνεχή κινητοποίηση o Δήμος Εγκωμης για καταπολέμηση των τρωκτικών

  05/08/2020 18:24
Σε συνεχή κινητοποίηση βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Έγκωμης για καταπολέμηση των τρωκτικών και από τον Απρίλη του 2020 μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί σε όλο τον δήμο χιλιάδες δολώματα ενώ ιδιαίτερη είναι η κινητοποίηση σε οικιστικές περιοχές που γειτνιάζουν με ανοικτά οικόπεδα καθώς και σε περιοχές που γειτνιάζουν με τη νεκρή ζώνη.
 
Ανακοίνωση του Δήμου Έγκωμης αναφέρει ότι από τον Απρίλη μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 600 κιλά δολώματα τύπου «σιταρούι» σε σχάρες και χωράφια πέριξ οικιστικών περιοχών και 100 κιλά τύπου «μπλοκ σαπούνι» σε οικίες και υποστατικά και πρόσφατα έχουν παραγγελθεί 200 επιπλέον κιλά τύπου «σιταρούι».
 
Προσθέτει «ότι η πάσης φύσεως παράνομη απόρριψη άχρηστων αντικειμένων σε οικόπεδα και ανοικτούς χώρους, (παλιά έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, ρούχα, πλαστικά κ.λπ.) αλλά και κλαδεμάτων δημιουργεί εστίες τρωκτικών, με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα για τις οικιστικές μονάδες».
 
Επίσης, «τον τελευταίο μήνα ο Δήμος Εγκωμης κατακύρωσε προσφορά σε ιδιώτη εργολάβο για μετακίνηση όλων των άχρηστων υλικών και κλαδεμάτων που απορρίφθηκαν από δημότες παράνομα σε οικόπεδα και ανοικτούς χώρους πέριξ οικιστικών περιοχών».
 
Συγκεντρώθηκαν άχρηστα και μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική μονάδα 163 μεγάλα φορτηγά. Ολα αυτά τα άχρηστα θα έπρεπε να μεταφερθούν από τους δημότες στα πράσινα σημεία, ως προνοεί η νομοθεσία και αντί τούτου, όπως αναφέρει ο δήμος, «απορρίφθηκαν εν κρυπτώ σε ανοικτούς χώρους εντός οικιστικών περιοχών».
 
Οσοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα πράσινα σημεία, μπορούν να ζητούν τη βοήθεια του Δήμου Έγκωμης, ο οποίος αναλαμβάνει τη μεταφορά έναντι χρέωσης εξόδων.
 
Καλεί τους δημότες, όπου διαπιστώνουν παράνομη απόρριψη στη γειτονιά τους, να ενημερώνουν τον δήμο, για τα περαιτέρω.
 
Αναφορικά με τον καθαρισμό της άγριας βλάστησης από οικόπεδα, διευκρινίζεται ότι, «σε όλους τους δήμους οι καθαρισμοί γίνονται πλέον με τον ίδιο τρόπο με χρήση μηχανήματος τύπου ‘καταστροφέα’, μια διαδικασία η οποία ακολουθείται μετά το κλείσιμο του Κοτσιάτη όπου προηγουμένως και πριν τη χρήση ‘καταστροφέα’ μεταφέρονταν εκεί όλα τα φορτία άγριας βλάστησης Λευκωσίας και προαστίων, η οποία αφαιρείτο από τα οικόπεδα».
 
Όπως αναφέρει ο Δήμος Έγκωμης, σε αυτόν τον καινοτόμο τομέα «υπάρχουν όντως προβλήματα και θα καταβληθεί προσπάθεια για σημαντική βελτίωση της όλης εργασίας των ‘καταστροφέων’ ,ώστε οι καθαρισμοί να είναι πλήρεις και να καλύπτουν και τις άκρες των οικοπέδων».
 
Εξάλλου, ο Δήμος Έγκωμης βρίσκεται σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, ώστε να καταρτιστεί επιπλέον πρόγραμμα δράσης που θα καλύψει όλες τις δημαρχούμενες περιοχές για καταπολέμηση της ποντίκας, ειδικά στις περιοχές της νεκρής ζώνης. Προς τούτο, θα ζητηθεί και η συμβολή του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης, ώστε το εν λόγω πρόγραμμα να τύχει και της ανάλογης οικονομικής στήριξης εκ μέρους της Κυβέρνησης.
 
Διαβεβαιώνει ότι οι υπάλληλοι του δήμου εργάζονται ακατάπαυστα για καταπολέμηση στης ποντίκας ενώ για τοποθέτηση δολωμάτων εντός ιδιωτικής περιουσίας η χρέωση είναι στα 10 ευρώ. Σε δημόσιους χώρους γίνεται καθηκόντως τοποθέτηση δολωμάτων ή και ψεκασμοί απολυμάνσεων, σε συνεχή βάση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας