EnterCyprus: Τόνωση του τουρισμού στην Κύπρο

Το έργο EnterCy αποτελεί πρωτότυπη πρωτοβουλία τόσο προώθησης, όσο κι ανάδειξης της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού. Γνώμονας είναι η ενίσχυση της εμπειρίας των τουριστών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών Πληροφορικής κι Επικοινωνιών.
 
Το έργο έρχεται να τονώσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της Κυπριακής Οικονομίας -αυτόν του Τουρισμού- μέσα από την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ο τομέας του τουρισμού στην Κύπρο έχει πληγεί ίσως περισσότερο από κάθε άλλο τομέα της οικονομίας, εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και γίνονται συνεχείς προσπάθειες για ανάκαμψή του.
 
Κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας εικονικής κι επαυξημένης πραγματικότητας, μέσα από την οποία τουρίστες που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το νησί θα ενημερώνονται για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου, για διάφορες δραστηριότητες κι αξιοθέατα μέσα από μια χωροχρονική εικονική (VR) εξερεύνηση. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι τουρίστες θα μπορούν να απολαμβάνουν οπτική κι ηχητική καθοδήγηση και πλοήγηση, καθώς κι επιτόπια ενημέρωση με αφήγηση μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (AR). Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή τους, οι τουρίστες που θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα θα λαμβάνουν ως αναμνηστικό ένα βίντεο 360ο από τις επισκέψεις τους στα διάφορα σημεία. Η πρώτη έκδοση της πλατφόρμας θα είναι έτοιμη για το κοινό στις αρχές του επόμενου χρόνου.
 
Την επιτυχή υλοποίηση του έργου διασφαλίζει ένα δυναμικό εταιρικό σχήμα που αποτελείται από πανεπιστημιακά ιδρύματα, επιχειρήσεις στους τομείς της Τεχνολογίας και της Επικοινωνίας, καθώς επίσης Κυβερνητικούς και Μη Κυβερνητικούς Φορείς. Πιο συγκεκριμένα, το εταιρικό σχήμα αποτελείται από το Ερευνητικό Κέντρο Frederick, στον ρόλο του συντονιστή του έργου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τις εταιρείες Cyprus Research and Innovation Center - CyRIC, Silversky3D και ΙΜΗ, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, την Ένωση Ξεναγών Κύπρου και τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.
 
Το έργο EnterCy (INTEGRATED/0916/0020) βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης από τον Μάιο του 2019 με συνολική διάρκεια τριών ετών και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»