Τρίτη 29 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Π. Κυριάκου: Φάνηκα εξαιρετικά τυχερός. Καταστράφηκε ολοσχερώς η πρεσβευτική κατοικία

  05/08/2020 13:41
Π. Κυριάκου: Φάνηκα εξαιρετικά τυχερός. Καταστράφηκε ολοσχερώς η πρεσβευτική κατοικία

Π. Κυριάκου: Φάνηκα εξαιρετικά τυχερός. Καταστράφηκε ολοσχερώς η πρεσβευτική κατοικία

  05/08/2020 13:41
Πέραν από τις μεγάλες ζημιές που υπέστη η Κυπριακή Πρεσβεία στο Λίβανο, ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή της πρεσβευτικής κατοικίας καθώς και της προξενικής κατοικίας. Ως αποτέλεσμα, ήταν ο ελαφρύς ευτυχώς, τραυματισμός της Επιτετραμμένης της Κυπριακής Πρεσβείας, Ελένης Παπανικολάου.

Ουδείς μπορεί να φανταστεί τι μπορούσε να συμβεί, εάν ο Πρέσβης Πανίκος Κυριάκου με την οικογένειά του, δεν έρχονταν στην Κύπρο για διακοπές. «Προσωπικά» είπε ο Πρέσβης σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Εξωτερικών, «φάνηκα πολύ τυχερός. Η πρεσβεία μας καταστράφηκε εσωτερικά. Φάνηκα εξαιρετικά τυχερός επειδή καταστράφηκε η Πρεσβευτική κατοικία. Η επιτετραμένη μας τραυματίστηκε καθώς και άλλοι δύο Κύπριοι.  Τόσο εγώ όσο και το προσωπικό της πρεσβείας είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί στον Λίβανο».

Ο κ. Κυριάκου, ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία, έχει επισήμως επικοινωνήσει με τις Αρχές του Λιβάνου. Προς το παρών αναμένουμε την αξιολόγηση των αρχών του Λιβάνου και το είδος της βοήθειας που χρειάζονται. Υπάρχει η πολιτική θέληση να στηρίξουμε τον Λίβανο. Αναμένουμε τον κατάλογο με τις ανάγκες».

Υπάρχει όπως ανέφερε μεγάλο πρόβλημα στέγασης στη Βηρυτό επειδή χιλιάδες έμειναν άστεγοι. «Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στο λαό του Λιβάνου. Είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε», ανέφερε σημειώνοντας πως υπέστηκαν ζημιές σπίτια και διαμερίσματα Κυπρίων.
 
Σημείωσε δε πως δύο χιλιάδες Κύπριοι διαμένουν στο Λίβανο και πως ένα ποσοστό από αυτούς, βρίσκονται στην Κύπρο για διακοπές.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας