Π. Κυριάκου: Φάνηκα εξαιρετικά τυχερός. Καταστράφηκε ολοσχερώς η πρεσβευτική κατοικία

Πέραν από τις μεγάλες ζημιές που υπέστη η Κυπριακή Πρεσβεία στο Λίβανο, ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή της πρεσβευτικής κατοικίας καθώς και της προξενικής κατοικίας. Ως αποτέλεσμα, ήταν ο ελαφρύς ευτυχώς, τραυματισμός της Επιτετραμμένης της Κυπριακής Πρεσβείας, Ελένης Παπανικολάου.

Ουδείς μπορεί να φανταστεί τι μπορούσε να συμβεί, εάν ο Πρέσβης Πανίκος Κυριάκου με την οικογένειά του, δεν έρχονταν στην Κύπρο για διακοπές. «Προσωπικά» είπε ο Πρέσβης σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Εξωτερικών, «φάνηκα πολύ τυχερός. Η πρεσβεία μας καταστράφηκε εσωτερικά. Φάνηκα εξαιρετικά τυχερός επειδή καταστράφηκε η Πρεσβευτική κατοικία. Η επιτετραμένη μας τραυματίστηκε καθώς και άλλοι δύο Κύπριοι.  Τόσο εγώ όσο και το προσωπικό της πρεσβείας είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί στον Λίβανο».

Ο κ. Κυριάκου, ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία, έχει επισήμως επικοινωνήσει με τις Αρχές του Λιβάνου. Προς το παρών αναμένουμε την αξιολόγηση των αρχών του Λιβάνου και το είδος της βοήθειας που χρειάζονται. Υπάρχει η πολιτική θέληση να στηρίξουμε τον Λίβανο. Αναμένουμε τον κατάλογο με τις ανάγκες».

Υπάρχει όπως ανέφερε μεγάλο πρόβλημα στέγασης στη Βηρυτό επειδή χιλιάδες έμειναν άστεγοι. «Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στο λαό του Λιβάνου. Είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε», ανέφερε σημειώνοντας πως υπέστηκαν ζημιές σπίτια και διαμερίσματα Κυπρίων.
 
Σημείωσε δε πως δύο χιλιάδες Κύπριοι διαμένουν στο Λίβανο και πως ένα ποσοστό από αυτούς, βρίσκονται στην Κύπρο για διακοπές.
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας