Κλιμάκιο της Πολιτικής Άμυνας, εξοπλισμός και εκπαιδευμένοι σκύλοι η πρώτη βοήθεια της Κύπρου στον Λίβανο

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λιβανέζο ομόλογο του, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αποδέχθηκε το πρώτο αίτημα των αρχών της γειτονικής χώρας για αποστολή βοήθειας.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του Άλφα, η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχθηκε το αίτημα του Λιβάνου για αποστολή βοήθειας, που θα αφορά την αποστολή εκπαιδευμένων σκύλων για αναζήτηση των αγνοουμένων.
 
Σημειώνεται πως οι φοβερές εκρήξεις που έπληξαν την γειτονική χώρα, προκάλεσαν τεράστιες ζημιές σχεδόν στη μισή πόλη, και υπάρχουν φόβοι πως κάτω από τα συντρίμμια βρίσκονται παγιδευμένοι πολλοί άνθρωποι.
 
Παράλληλα, η Κυπριακή Δημοκρατία, θα αποσταλεί ιατρική βοήθεια και εξοπλισμό καθώς και κλιμάκιο της Πολιτικής Άμυνας που θα συνδράμει στις έρευνες των Αρχών της γειτονικής χώρας.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τη μια και 30 το μεσημέρι ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο η βοήθεια προς τον Λίβανο να αποσταλεί εντός του επόμενου 24ωρου.
 
Όσο αφορά την κυπριακή πρεσβεία, σημείωσε πως οι εικόνες από την πρεσβεία και την πρεσβευτική κατοικία δείχνουν ολοκληρωτική καταστροφή. «Ευτυχώς η πρεσβεία ήταν κλειστή. Η πρεσβεία είναι σε απόσταση 5-6 χιλιομέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη», πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ.
 
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε κάλεσμά στους Κύπριους που βρίσκονται στον Λίβανο, να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία. «Είναι σημαντικό οι Κύπριοι που βρίσκονται στον Λίβανο να εγγραφούν στην πλατφόρμα connecttocy. Στην πλατφόρμα υπάρχουν 34 άτομα που επικοινωνήσαμε μαζί του, για να δούμε ότι είναι καλά. Είναι σημαντικό να εγγραφούν όλοι. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες και αν χρειαστεί θα γίνει πτήση επαναπατρισμού για τους συμπατριώτες μας που θέλουν να επιτρέψουν. Η πλειοψηφία των Κυπρίων ζουν μόνιμα στον Λίβανο, όμως αν θέλουν να επιστρέψουν θα βρούμε τρόπο να το πράξουμε», πρόσθεσε.
 
 

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια