Μεγάλη συμμετοχή στα εργαστήρια κινούμενου σχεδίου «σε μια άλλη γη»

Μεγάλη ανταπόκριση γνώρισε το κάλεσμα της Ομάδας ANTAMOSIS για πραγματοποίηση εργαστηρίων κινούμενου σχεδίου για παιδιά και νέους με τίτλο «Σε μια άλλη γη», υπό την καθοδήγηση του animator-γραφίστα Μάριου Ματθαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η δράση υλοποιήθηκε στη Χλώρακα (Πάφος) στο πλαίσιο του προγράμματος «Αφηγήσεις στη Θαλασσοφίλητη Γη» της Άτυπης Ομάδας Νέων ANTAMOSIS, με τη στήριξη του Σχεδίου ReCOVer20 του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Το εν λόγω πρόγραμμα για παιδιά και νέους προωθεί την ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση και τη δυναμική διαχείριση των αρνητικών συνεπειών και προκλήσεων της πανδημίας.

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια γνώρισαν την ιστορία και διάφορες τεχνικές σχεδιοκίνησης, μελετώντας τη διαδικασία δημιουργίας κινουμένων σχεδίων. Δημιούργησαν συλλογικά ένα κινούμενο σχέδιο πολύ μικρής διάρκειας με τίτλο «Σε μια άλλη γη…», η ολοκλήρωση και προβολή του οποίου αναμένεται εντός Αυγούστου. Έφτιαξαν τα δικά τους «θαυματοτρόπια» και μικρά «Flip Books», τα οποία ανάγονται σε παλαιότερες προσπάθειες των ανθρώπων να επινοήσουν παιχνίδια που δημιουργούν την ψευδαίσθηση της κίνησης με τη γρήγορη εναλλαγή εικόνων.

Παραπέρα, οι συμμετέχοντες, προστίθεται στην ανακοίνωση, ανέπτυξαν τη φαντασία, την αποκλίνουσα και κριτική τους σκέψη, εκφράστηκαν κι αναστοχάστηκαν γύρω από ιστορίες μετακινήσεων κι εγκλεισμού, καλλιέργησαν την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό στη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Αφηγήσεις στη Θαλασσοφίλητη Γη» της Ομάδας ANTAMOSIS πραγματοποιήθηκαν κατά τον μήνα Ιούλιο: (α) θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια «Φύγαμε-ήρθαμε: αφηγήσεις στη θαλασσοφίλητη γη» για παιδιά-εφήβους-νέους από την εμψυχώτρια Δήμητρα Σωκράτους (β) δράση δημιουργίας βοτανόκηπου και ψυχαγωγίας παιδιών και νέων στο Πάρκο Αγίου Νικολάου Χλώρακας με δεκάδες συμμετέχοντες και (γ) δημιουργία τοιχογραφίας (mural art) με τίτλο «ELEMENTS: Γη | Θάλασσα | Ήλιος | Ζωή» από τον νεαρό καλλιτέχνη Ανατόλιο Σπυρλίδη (Royal Venom) σε κτίριο, με τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας.

Σημειώνεται τέλος πως σύντομα βίντεο από τα εργαστήρια κινούμενου σχεδίου: Θαυματοτρόπια, Ομάδα 1: https://youtu.be/7McXOB2VVVY Θαυματοτρόπια, Ομάδα 2: https://youtu.be/6r1iOjuJdsI Ζήτω τα κινούμενα σχέδια! https://youtu.be/gOwM1M72IDs
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία