Αυξήθηκαν τα κρούσματα, 25 οι νέες λοιμώξεις-Οκτώ από τυχαίους ελέγχους σε όλη την Κύπρο

Τον εντοπισμό άλλων 25 ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας μετά τη διενέργεια 3988 διαγνωστικών εξετάσεων και πλέον ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων για την Κύπρο από την αρχή της πανδημίας ανήλθε στους 1,180.
 
-Συγκεκριμένα, από 173 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν 13 κρούσματα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν, ως θετικοί άλλες τρεις επαφές της αλυσίδας μετάδοσης στη Λάρνακα που ξεκίνησε από τη γυναίκα που έφθασε από τις ΗΠΑ και έσπασε στην καραντίνα. Παρόλο που τα δύο άτιμα υποβλήθηκαν στην εξέταση ιδιωτικά και το ένα ακολούθησε τη σωστή οδό της ιχνηλάτησης, ανακοινώνονται και τα τρία ως επαφές ως επαφές διότι ήταν δηλωμένα για ιχνηλάτηση.

Επίσης στα 13 άτομα συμπεριλαμβάνονται άλλες δύο επαφές κρουσμάτων, οι οποίοι έσπασαν τον αυτοπεριορισμό και υποβλήθηκαν σε τεστ μέσω του προγράμματος της τυχαίας δειγματοληψίας, ωστόσο κατατάσσονται στις επαφές. 

-Από 1,278 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Το ένα άτομο εντοπίστηκε από τον δειγματοληπτικό έλεγχο σε επιβάτες των Κατηγοριών Α και Β. Πρόκειται για άτομο που εντοπίστηκε στην τυχαία δειγματοληψία του αεροδρομίου που έφτασε στις τρεις Αυγούστου από πτήση από την Θεσσαλονίκη. Επίσης το δεύτερο άτομο επέστρεψε στην Κύπρο από το Κατάρ στις τρεις Αυγούστου με ειδική άδεια και έκανε την εξέταση στο αεροδρόμιο. 

-Από 981 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Πρόκειται για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην εταιρεία της NIPD που ανακοίνωσε η ίδια η εταιρία το πρωί. Σημειώνεται ότι το ένα από τα δύο άτομα έχει ταξιδιωτικό ιστορικό. 

Συνολικά από όλους τους τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλες της Επαρχίες, εντοπίστηκαν οκτώ κρούσματα για τα οποία άρχισε η διερεύνησή τους. 

-Από 303 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λάρνακας στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

-Από 486 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λευκωσίας στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

-Από 43 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Αμμοχώστου στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

-Από 302 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 163 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 40 εργαστηριακές διαγνώσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 22 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από τα δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, ολοκληρώθηκαν 2 εργαστηριακές διαγνώσεις, και

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 197 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,180.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο πέντε ασθενείς σε καλή γενική κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας