«Πλέον πηγαίνουμε στα γραφεία μας μόνο για να κάνουμε ακυρώσεις για ταξίδια»

Ως το τελειωτικό κτύπημα για τον κλάδο τους θεωρούν την υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία Β οι τουριστικοί πράκτορες, αφού είναι μαζικές πλέον οι ακυρώσεις για την Ελλάδα και δη για τα νησιά της. Ήδη και οι αεροπορικές εταιρείες, προχωρούν σε αλλαγή του προγράμματός τους.
 
Η Cyprus Airways ανακοινώνει την αναστολή των πτήσεων προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο από τις 18 Αυγούστου και μείωση των συχνοτήτων των πτήσεων προς Αθήνα και Ηράκλειο, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυπριακή κυβέρνηση για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού COVID-19 και μετακίνηση της Ελλάδας από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φόβοι για έξαρση σε όλη την Κύπρο-Τα άτομα κλειδιά και το ανολοκλήρωτο παζλ
 
Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κλάδος περιέγραψε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου,  Βασίλης Σταματάρης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.  
 
«Πλέον, πηγαίνουμε στα γραφεία μας μόνο για να κάνουμε ακυρώσεις ταξιδιών. Η τελευταία μας ελπίδα ήταν η Ελλάδα και όλες οι προσπάθειες που είχαμε κάνει, ήταν να είμαστε ένας από τους δύο, καλύτερους προορισμούς για εισερχόμενο τουρισμό. Με την απόφαση να μπει η Ελλάδα στην κατηγορία Β, γίνεται πολύ δύσκολος αυτός ο στόχος. Ακούμε τους επιδημιολόγους και άλλοι λένε έτσι κι άλλοι αλλιώς. Εμείς είμαστε απλά θεατές. Δεν κρίνουμε ούτε τους επιδημιολόγους, ούτε τους πολιτικούς, εμείς ξέρουμε όμως, πως έχουμε πληγεί ίσως και ανεπανόρθωτα».

Ο κ. Σταματάρης, σημείωσε πως οι ακυρώσεις άρχισαν, όταν αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα και όταν άρχισε η συζήτηση για να μπει η Ελλάδα στην κατηγορία Β.

«Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι η κατάστασή μας η οικονομική, έχει φτάσει στο τέλος. Αν κάποιοι μας ακούν, ας έρθουν κοντά να συζητήσουμε. Ο κόσμος άρχισε να ακυρώνει πτήσεις μόλις άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα και μόνο στην πιθανότητα να μπει στην κατηγορία Β η Ελλάδα. Αυτός που προγραμματίζει ταξίδι δεν θέλει να μπαίνει σε περιπέτειες».
 
Εξέφρασε επίσης το φόβο, ότι λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της Κύπρου κάποιες χώρες θα προχωρήσουν στην υποβάθμιση της Κύπρου. 

«Μπορεί, όμως και άλλες χώρες εάν συνεχίσουν τα κρούσματα στην Κύπρο να μας κατατάξουν και μας σε άλλες κατηγορίες. Δεν χαλάρωσε μόνο ο κόσμος αλλά όλοι. Κάποιοι έχουν καταστραφεί οικονομικά. Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι να σταματήσει η πορεία του ιού στη χώρα μας».

Ανέφερε ακόμη πως στην απόφαση πολλών εταιρειών να επιβάλλουν στους εργαζόμενούς τους υποχρεωτική καραντίνα, μετά την επιστροφή τους από ταξίδι, συνέβαλε στις ακυρώσεις. «Όλα αυτά κάνουν κάποιον να αναβάλει το ταξίδι του. Κάποιες επιχειρήσεις έχουν οδηγίες για να μπαίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτοπεριορισμό. Το κάνουν για να προστατεύσουν το προσωπικό τους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)