Κυριακή 20 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ακολουθεί την πρακτική της Κύπρου με τα υποχρεωτικά τεστ η Γερμανία

  04/08/2020 10:25
Ακολουθεί την πρακτική της Κύπρου με τα υποχρεωτικά τεστ η Γερμανία

Ακολουθεί την πρακτική της Κύπρου με τα υποχρεωτικά τεστ η Γερμανία

  04/08/2020 10:25
Την πρακτική της Κύπρου υιοθετεί πλέον και η Γερμανία, σε σχέση με τα υποχρεωτικά τεστ που διενεργούνται στα αεροδρόμια και τα οποία εφάρμοσε η Κύπρος με την επαναλειτουργία των αεροδρομίων. 
 
Αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουν να γίνονται υποχρεωτικά τεστ στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία από χώρες του εξωτερικού, όπου θεωρείται πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης από τον κορωνοϊό, ενημέρωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Υπάρχει έτοιμο «προσχέδιο», όπως εξήγησε ο Γενς Σπαν σε δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, τονίζοντας πως «θέλουμε να υπάρξει καλός συντονισμός με τα ομόσπονδα κράτη, διότι θα χρειαστεί να είναι σε θέση να εφαρμόσουν το μέτρο στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς». 
 
Σημειώνεται πως η Κύπρος ζητά τεστ όχι μόνο από ταξιδιώτες που φθάνουν από χώρες υψηλού κινδύνου αλλά και μεσαίου κινδύνου, ενώ διενεργούνται τεστ και σε πρόσωπα που φθάνουν από χώρες χαμηλού κινδύνου. Έτσι, με αυτό τον τρόπο, η Κύπρος θωράκισε τις πύλες εισόδους της, ώστε να μην υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα τα οποία δεν θα εντοπιστούν και θα εισέλθουν στην κοινότητα, κάνοντας διασπορά του ιού. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η Κύπρος κατατάσσεται στις πρώτες χώρες της Ευρώπης με τον μεγαλύτερο αριθμό εργαστηριακών τεστ. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας