Ενόχληση Νικολαΐδη για τα περί 1000-1500 κρουσμάτων στη Λεμεσό-Ζητά αύξηση ελέγχων

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την άποψη επιδημιολόγων ότι στη Λεμεσό μπορεί να υπάρχουν 1000-1500 κρούσματα ο Δήμαρχος Λεμεσού, ζητώντας να επεκταθούν οι έλεγχοι για να υπάρχει καλύτερη εικόνα για την πόλη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φόβοι για έξαρση σε όλη την Κύπρο-Τα άτομα κλειδιά και το ανολοκλήρωτο παζλ

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε ο κύκλος των δύο χιλιάδων τυχαίων ελέγχων στη Λεμεσό. Από τα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί, στα 1732 δείγματα καταγράφηκαν 20 κρούσματα, ανέφερε.  

«Είναι αυτό το ποσοστό του 1.1%, που με βάση αυτό θεωρήθηκε ότι έχουμε 1000-1500 κρούσματα. Θέλει πολύ προσοχή και δεν εξυπηρετεί να λέμε για αριθμούς, επειδή δεν ξέρουμε πόσο αντιπροσωπευτικό είναι το δείγμα. Πρέπει να συνεχιστούν και να γίνουν πιο μαζικοί και πιο στοχευμένοι, για να έχουμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα, για να μπορέσουμε να έχουμε μια εικόνα. Το γεγονός ότι πήγαιναν ενδεχομένως για έλεγχο άτομα τα οποία είχαν κάποιο λόγο να πάνε, ίσως δεν δίνει την πλήρη εικόνα. Άρα το δείγμα μπορεί να μην ήταν αντιπροσωπευτικό».

Ο Δήμαρχος Λεμεσού υποστήριξε πως ο κόσμος άρχισε να συμμορφώνεται στη Λεμεσό. «Ο κόσμος άρχισε να κατανοεί τη σοβαρότητα των στιγμών. Άρα πρέπει και οι υπόλοιποι να κάνουμε ελέγχους και στα λιμάνια και στα αεροδρόμια για να σταματήσουμε το κακό». Κάλεσε δε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα να τα τηρούν και τις αρμόδιες Αρχές να αυξήσουν τον έλεγχο στις πύλες εισόδου της χώρας μας.

Κληθείς να σχολιάσει το συνωστισμό που παρατηρείται σε κρουαζιέρες από τη Λεμεσό προς τον Ακάμα, σημείωσε πως συνεχώς προκύπτουν ζητήματα για τα οποία πρέπει να γίνονται έλεγχοι. Προέκυψε και ζήτημα με αυτούς που δεν μένουν σε αυτοπεριορισμό και πρέπει να γίνονται έλεγχοι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά