Πέντε τα νέα κρούσματα, αλυσίδα μετάδοσης και από υπεραγορά

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 2,581 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 5 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναγερμός σε φυλάκιο στη Λευκωσία-Θετικός εθνοφρουρός, σε καραντίνα στρατιώτες

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από 11 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψε 1 κρούσμα από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • Από 1,128 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Το ένα άτομο εντοπίστηκε από τον δειγματοληπτικό έλεγχο σε επιβάτες των Κατηγοριών Α και Β. Συγκεκριμένα, το ένα έφθασε από Λονδίνο χθες, 2/8, και είναι Κύπριος που έκανε το τεστ στο αεροδρόμιο. Το 2ο είναι Κύπρια που ζει και εργάζεται στη Νότιο Αφρική και ήρθε χθες μέσω Παρισιού και Αθήνας. Εντοπίστηκε από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο της πτήσης της από Αθήνα.
  • Από 317 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, προέκυψε 1 κρούσμα. 

Σημειώνεται πως τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν από το πρόγραμμα του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου, είναι από τη Λεμεσό. Το ένα είναι επαφή (ανακοινώνεται ως ιχνηλάτηση) κρουσμάτων από το cluster υπεραγοράς στην Λεμεσό. Το δεύτερο άτομο είναι από τυχαίο έλεγχο. Είναι και οι 2 Κύπριοι στην Λεμεσό.

  • Από 120 δείγματα από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER η αλυσίδα μετάδοσης σε υπεραγορά απαριθμεί 4 άτομα και αφορά σε υπαλλήλους και επαφές τους. Η μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης εξέδωσε διάταγμα για τη συγκεκριμένη υπεραγορά, προκειμένου να επιβληθούν σε τεστ όλοι οι εργαζόμενοι.

Οι υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις

​Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου
  • 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 6 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ολοκληρώθηκαν 226 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λάρνακας στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 142 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λευκωσίας στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 388 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Αμμοχώστου στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 66 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 177 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,155.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο τέσσερις ασθενείς σε καλή γενική κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου