Τρίτη 29 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στ. Κυριακίδου: Δεν πρέπει να υπάρχει από κανέναν μας εφησυχασμός, ο ιός είναι εκεί

  03/08/2020 14:53
Στ. Κυριακίδου: Δεν πρέπει να υπάρχει από κανέναν μας εφησυχασμός, ο ιός είναι εκεί

Στ. Κυριακίδου: Δεν πρέπει να υπάρχει από κανέναν μας εφησυχασμός, ο ιός είναι εκεί

  03/08/2020 14:53
Δεν πρέπει να υπάρχει από κανέναν μας εφησυχασμός, «δυστυχώς δεν τον βλέπουμε αλλά ο ιός είναι εκεί, κυκλοφορεί ανάμεσα μας και μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, θα πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε με μια νέα καθημερινότητα», είπε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε Στέλλα Κυριακίδου, σε δηλώσεις της μετά το πέρας σημερινής συνάντησης με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.
 
«Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Μαρίνο Σιζόπουλο για αυτή την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε σήμερα και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε για τα θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού», σημείωσε.
 
Η κα. Κυριακίδου είπε πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Σιζόπουλο για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο όσον αφορά τα θεραπευτικά σχήματα, τα θέματα που αφορούν τα εμβόλια αλλά ταυτόχρονα και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται από τα κράτη μέλη, βάση των συστάσεων του ευρωπαϊκού κέντρου πρόληψης νοσημάτων.
 
«Αυτό που λέω είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει από κανέναν μας εφησυχασμός, δυστυχώς δεν τον βλέπουμε αλλά ο ιός είναι εκεί, κυκλοφορεί ανάμεσα μας και μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, θα πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε με μια νέα καθημερινότητα. Διότι με αυτόν το τρόπο μπορούμε να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας. Πρέπει να σας πω ότι ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η συνομιλία. Ο φίλος Μαρίνος έχει και την ιατρική ιδιότητα οπότε είχα την ευκαιρία να ακούσω και από τον ίδιο αρκετές απόψεις που αφορούν τόσο τις θεραπευτικές αγωγές αλλά και άλλα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν. Θα ήμαστε στην διάθεσή τους για ό,τι μας χρειάζονται και για ενημέρωση αλλά και μία στενή επαφή για τα θέματα που αφορούν αυτήν την πανδημία», πρόσθεσε.
 
Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, στις δικές του δηλώσεις, ευχαρίστησε την κα. Κυριακίδου για αυτή την πολύ, όπως είπε, «σημαντική και ελπίζω εποικοδομητική συνάντηση την οποία είχαμε».
 
«Η ενημέρωση ήταν πλήρης και λεπτομερειακή όσον αφορά τις δράσεις και είναι πάρα πολύ σημαντικό για την μικρή μας πατρίδα να στηρίξουμε όλοι τις σοβαρές και τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλει η κα. Κυριακίδου ως Επίτροπος Υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μπορέσει να αναδειχθεί η διάσταση ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος μιας χώρας, η συμβολή η οποία μπορεί να έχουμε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι πολύ μεγαλύτερη και πάρα πολύ σημαντική. Ειδικά μέσα στο πλαίσιο μιας πανδημίας πρωτόγνωρης για τον πλανήτη όπως αυτή την στιγμή την αντιμετωπίζουμε», σημείωσε.
 
Όπως είπε, «από την πλευρά την δική μας, έχουμε καταθέσει κάποιες συγκεκριμένες απόψεις γύρω από τα θέματα που αφορούν τα πρωτόκολλά για θεραπείες, τον τρόπο αξιοποίησης αυτών των πρωτοκόλλων, καθώς επίσης και θέματα που άπτονται ενδεχομένως της αξιοπιστίας και της επιτυχίας εμβολίων τα οποία θα πρέπει να παρασκευαστούν για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πανδημία».
 
«Θέλω για ακόμη μια φορά να διαβεβαιώσω την κα. Κυριακίδου ότι από την πλευρά την δική μας στο πλαίσιο του δικού μας του κομματικού και πολιτικού δόγματος, της εποικοδομητικής συνέργειας όπως την έχουμε ονομάσει, ότι θα βρισκόμαστε πάντα στην διάθεση της, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, με παρεμβάσεις προς την δική μας πολιτική ομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο, μέσα από τις εμπειρίες τις οποίες έχουμε ως θεματική υγείας από τους συναδέλφους γιατρούς που εμπλέκονται σε αυτό τον τομέα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια», συμπλήρωσε.
 
Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ ευχήθηκε στην κα. Κυριακίδου κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει να εκπληρώσει.
 
«Όλοι πρέπει να προσέχουμε ο ένας τον άλλο, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από ένα αόρατο εχθρό. Είναι καλύτερα να είμαστε επιφυλακτικοί και να σώσουμε ζωές παρά να είμαστε «ασύδοτοι» και να θέσουμε σε κίνδυνο και την δική μας ζωή αλλά και των αγαπημένων μας προσώπων», κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας