Ξεπέρασαν τα 100 τον Ιούλιο τα κρούσματα-Πολλαπλασιάζονται οι αλυσίδες μετάδοσης

Τα δόντια της έδειξε τον Ιούλιο η πανδημία, που υπενθύμισε με τον πιο εμφαντικό τρόπο πως εάν δεν την υπολογίζουμε και δεν λαμβάνουμε μέτρα, θα κτυπήσει αλύπητα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα, άλλα 25-Δεκαπέντε άτομα έσπασαν την καραντίνα

Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώριο για άλλη ερμηνεία, από το πισωγύρισμα και την έναρξη ενός κύματος κορωνοϊού, το μέγεθος του οποίου θα διαφανεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες.

Από την αρχή του μήνα εντοπίστηκαν σε όλη την Κύπρο 116 κρούσματα, τα 77 εκ των οποίων αποτελούν εγχώριες λοιμώξεις. Το απίστευτο είναι πως περισσότερα από τα μισά κρούσματα, 60 στον αριθμό, είναι στη Λεμεσό που καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Η εγχώρια μετάδοση στην πόλη έχει εκτοξευθεί ξεπερνώντας κατά πολύ το 80% που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, με τις αλυσίδες μετάδοσης να πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα. Το πιο ανησυχητικό -και είναι αυτό που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στους επιδημιολόγους- είναι πως δεν βρέθηκε ακόμη επιδημιολογική σύνδεση μεταξύ των ορφανών κρουσμάτων, που είναι πλέον πάρα πολλά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς οι λίγοι τίναξαν στον αέρα τις θυσίες των πολλών-Οι 24 πράξεις ανευθυνότητας
 
Κι ενώ τον προηγούμενο μήνα τα κρούσματα παρέμειναν μονοψήφια και μάλιστα δέκα ημέρες ήταν μηδενικά, ήρθε ο Ιούλιος για να ανατρέψει τα δεδομένα και να φέρει μέτρα και πανικό.

Αυξητική τάση καταγράφουν τα κρούσματα σε Λευκωσία και Λάρνακα. Στη Λευκωσία, ζευγάρι από την Ολανδία δημιούργησε αλυσίδα έξι ατόμων, ενώ στη Λάρνακα κρούσμα που έφτασε από τις ΗΠΑ προσέβαλε άλλα πέντε άτομα που ανακοινώθηκαν σήμερα, 31 Ιουλίου. Υπό περιορισμό στη Λάρνακα βρίσκονται και άτομα από το περιβάλλον καθαρίστριας ξενοδοχείου, που διαγνώστηκε χθες ως θετική και θεωρείται ορφανό κρούσμα, αφού είναι άγνωστο ποιος την προσέβαλε.

Αλυσίδα μετάδοσης, πάντως, υπάρχει και στην Πάφο και ξεκίνησε από ξενοδοχείο της πόλης, ενώ κρούσματα καταγράφηκαν και στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Σήμερα ανακοινώθηκε ως θετική γυναίκα από τη Βουλγαρία, που επρόκειτο να εργοδοτηθεί σε ξενοδοχείο.  
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη