Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα, άλλα 25-Δεκαπέντε άτομα έσπασαν την καραντίνα

Την ανακοίνωση άλλων 25 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υγείας, από σύνολο 1,850 εργαστηριακών διαγνώσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως 20 από τα σημερινά κρούσματα εντοπίστηκαν μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, από 676 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψε 1 κρούσμα. Το συγκεκριμένο άτομο επέστρεψε από Ελλάδα και υποβλήθηκε ιδιωτικά σε εργαστηριακή εξέταση.

Από 129 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Πρόκειται για Βουλγάρα που ήρθε στις 25/7 στην Κύπρο με αρνητικό τεστ. Έκανε την εξέταση πριν εργοδοτηθεί σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Επαρχία Αμμοχώστου, μετά από αίτημα του εργοδότη της.

Από 796 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, προέκυψε 1 κρούσμα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας είναι ένα άτομο που ήρθε στην Κύπρο από την Βυρητό.

Από 42 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, προέκυψαν 2 κρούσματα. Πρόκειται για δύο άτομα ου είχαν συμπτώματα και παραπέμφθηκαν από τον Προσωπικό τους Ιατρό στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

Από 123 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν 20 κρούσματα. Τα εννέα άτομα είναι επαφές Ουκρανίδας που ανακοινώθηκε στις 28 Ιουλίου στη Λεμεσό. 

Τα πέντε άτομα είναι επαφές κρούσματος που ανακοινώθηκε την Πέμπτη που εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρεία στην Λεμεσό. Ένα άτομο είναι επαφή κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 29 Ιουλίου από τη Λεμεσό. Τέλος πέντε άτομα, είναι επαφές του κρούσματος που ήρθε από τις ΗΠΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ήρθε από ΗΠΑ και δεν είχε τόπο που δεν πήγε»-Έντονος ο Ιωάννου για απείθαρχους

Τονίζεται ότι τα 15 από τα 20 άτομα της ιχνηλάτησης, ενώ προγραμματίστηκαν για δειγματοληψίες στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης και έπρεπε να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό, παραβίασαν την καραντίνα τους για να μεταβούν σε ιδιωτικό εργαστήριο να κάνουν την εξέταση ιδιωτικά. Αυτό αποτελεί παραβίαση των πρωτοκόλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντί να μείνουν καραντίνα, πήγαν στο Μόλο για δεύτερο τεστ και βγήκαν θετικοί

Παράλληλα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι, στην ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης, για 6 κρούσματα από τον τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, εκ παραδρομής ανακοινώθηκε 1 άτομο που ήταν ήδη γνωστό κρούσμα. Επομένως από εκεί προέκυψαν 5 κρούσματα και όχι 6.
 
Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής το εργαστήριο που ανέλαβε τη σύμβαση του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου δεν έχει στείλει αποτελέσματα από τα δείγματα που λήφθηκαν. Όπως ενημέρωσε, πιθανόν να έχει κάποια αποτελέσματα αργότερα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από τα δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, ολοκληρώθηκαν 75 εργαστηριακές διαγνώσεις, και

Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 9 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,114.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμόχωστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται εφτά άτομα, ένα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η κατάσταση της υγείας και των έξι νοσηλευόμενων ασθενών είναι σταθερή.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη