Ετοιμασίες για τη σχολική χρονιά στη βάση κανονικής λειτουργίας, με πιθανές αλλαγές λόγω πανδημίας

Στη βάση της κανονικής λειτουργίας των σχολείων γίνεται ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας ωστόσο πως το Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη, να λειτουργήσει και με περιοριστικά μέτρα αν οι συνθήκες της πορείας του κορωνοϊού το επιβάλουν.
 
Μιλώντας κατά τη διάρκεια Διάσκεψης για το κτηριολογικό πρόγραμμα στα δημόσια σχολεία και ερωτηθείς για το θέμα της πανδημίας, ο κ. Προδρόμου είπε πως ήδη βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και πως αν τα σχολεία άνοιγαν την ερχόμενη Δευτέρα, θα λειτουργούσαν στη βάση υγειονομικών πρωτοκόλλων.
 
«Επομένως, είμαστε σε συνεννόηση για να αναπροσαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εκείνα τα οποία είχαν εκπονηθεί για την επαναλειτουργία των σχολείων τον Μάιο, ανταποκρίνονταν σε συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες σε κάποιο βαθμό έχουν αλλάξει προς το ευνοϊκότερο», είπε ο κ. Προδρόμου, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο.
 
Πρόσθεσε πως η βασική μελέτη γίνεται στη βάση της κανονικής λειτουργίας των σχολείων, την οποία όμως κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει. «Λαμβάνουμε υπόψη το ενδεχόμενο να υπάρχει ανάγκη λήψης περιοριστικών μέτρων. Με την εμπειρία που είχαμε στην προηγούμενη σχολική χρονιά μπορούμε να προβλέψουμε όλες τις περιπτώσεις», είπε.
 
Ο κ. Προδρόμου είπε πως ευχή όλων είναι να επικρατήσουν ομαλές συνθήκες, αλλά και ευθύνη όλων είναι να συνεχίσουν άπαντες να ανταποκρίνονται στις προφυλάξεις που χρειάζονται ευρύτερα στην κοινωνία. Οι υγειονομικές συνθήκες, συνέχισε, αφορούν ολόκληρη την κοινωνία και δεν εξαρτώνται πρωτίστως από τα σχολεία, σημειώνοντας πως στα σχολεία είχαν τηρηθεί σχολαστικά τα υγειονομικά μέτρα με ευθύνη των διευθύνσεων, των εκπαιδευτικών και των παιδιών και δεν υπήρξε επιδείνωση.
 
«Το Υπουργείο Παιδείας ενώνει τη φωνή του με το Υπουργείο Υγείας και τους άλλους αρμοδίους για να επισημάνουμε ότι αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, χρειάζεται να δείξουμε την ίδια επιμέλεια και να έχουμε σωστή συμπεριφορά για να αποφύγουμε τη διασπορά του ιού στην κοινότητα», είπε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Δύο ώρες πριν είχε πεθάνει ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο €3.000
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας