«Ήρθε από ΗΠΑ και δεν είχε τόπο που δεν πήγε»-Έντονος ο Ιωάννου για απείθαρχους

Τη δυσφορία του, καθώς και τον έντονο εκνευρισμό του, όσον αφορά στα κρούσματα απειθαρχίας που παρατηρούνται από τους πολίτες, δεν έκρυψε ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης, όπου ανακοίνωσε τα μέτρα της Κυβέρνησης που λήφθηκαν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων, ο οποίος διαμήνυσε πως θα αυξηθούν οι έλεγχοι και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγείας.
 
Η σημερινή διάσκεψη τύπου έρχεται στον απόηχο σοβαρών περιστατικών απειθαρχίας που παρατηρήθηκαν σε διάφορες περιοχές, όσον αφορά στην ανάληψη της προσωπικής ευθύνης του καθενός. Τις προηγούμενες ημέρες, η Αστυνομία καταζητούσε ένα Ινδό, ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό, αλλά δεν είχε τεθεί σε αυτοπεριορισμό. Εξάλλου, σε άλλη περίπτωση άνδρας από τη Βουλγαρία, είχε έρθει στην Κύπρο στις 27 Ιουλίου και ενώ ήταν θετικός στον κορωνοϊό, κυκλοφορούσε ανενόχλητος.
 
Χθες, η Αστυνομία κλήθηκε στη μαρίνα Λεμεσού, όπου βρισκόταν ζεύγος Ισραηλινών, οι οποίοι ενώ έπρεπε να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, είχαν βγει από το σκάφος τους και έκοβαν βόλτες. Η Αστυνομία αναμένεται να κατοχυρώσει εναντίον τους υπόθεση και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Ο κ. Ιωάννου, αναφερόμενος στα κρούσματα απειθαρχίας, υπέδειξε ότι «στο μέτωπο της επιτήρησης της εφαρμογής των πρωτοκόλλων, οφείλω να ομολογήσω ότι σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε χαλάρωση από πλευράς των αρμόδιων Υπηρεσιών στον έλεγχο και την επιβολή των ποινών που προβλέπονται στη νομοθεσία. Οι οδηγίες που δώσαμε εκ νέου με τη συνάδελφό μου Υπουργό Δικαιοσύνης προς τους αρμοδίους είναι αυστηρές και ξεκάθαρες για μηδενική ανοχή σε όσους παραβιάζουν τα σχετικά Διατάγματα».
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρθηκε σε ακόμη ένα περιστατικό, που αφορούσε αυτή τη φορά Κύπριο, ο οποίος ήρθε από τις ΗΠΑ και την τρίτη ημέρα αυτοπεριορισμού, παραβίασε τα διατάγματα και ανέφερε πως δεν είχε τόπο της Κύπρου που δεν επισκέφτηκε.
 
«Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω. Δεν είναι αυτοσκοπός η επιβολή ποινών. Δεν είναι ευχάριστο σε κανένα να λειτουργεί ως “τιμωρός”, όμως όλοι μαζί πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες. Οι εποπτικές Αρχές δεν μπορούν να είναι πανταχού παρούσες και είναι εδώ που χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια, την δική σας υπεύθυνη στάση και τη δική σας συνεργασία».
 
Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως αν παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων σε όλο το νησί, θα αξιολογηθεί η κατάσταση, ενώ δεν αποκλείεται η λήψη των ίδιων και ακόμη πιο αυστηρών μέτρων σε όλες τις επαρχίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας