Κυριακή 27 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κλείδωσαν τα πρώτα μέτρα μετά το SOS της πανδημίας-Έρχεται ευρεία χρήση μάσκας

  30/07/2020 10:49
Κλείδωσαν τα πρώτα μέτρα μετά το SOS της πανδημίας-Έρχεται ευρεία χρήση μάσκας

Κλείδωσαν τα πρώτα μέτρα μετά το SOS της πανδημίας-Έρχεται ευρεία χρήση μάσκας

  30/07/2020 10:49
Κλείδωσαν τα πρώτα μέτρα στο Υπουργείο Υγείας, κατά τη σύσκεψη του Κωνσταντίνου Ιωάννου με μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας. Μέτρα τα οποία θα συζητηθούν αύριο στο Προεδρικό, στη σύσκεψη των επιδημιολόγων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ανακοινωθούν στις 10 και 30 το πρωί από τον Υπουργό Υγείας, σε δημοσιογραφική διάσκεψη.
 

Η ανακοίνωση των χθεσινών 13 κρουσμάτων τα επτά εκ των οποίων στη Λεμεσό, όπου υπάρχει έξαρση, σήμανε καμπανάκι κινδύνου στο Υπουργείο Υγείας.
 
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το πρώτο μέτρο που θα ανακοινωθεί είναι αυτό που συζητείτο εδώ και μέρες. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, δηλαδή, όχι μόνο από τους εργαζόμενους αλλά και από το κοινό που επισκέπτεται χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως για παράδειγμα  οι υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα.

Κατά τα άλλα, αναμένεται να ληφθούν στοχευμένα μέτρα που έχουν σχέση με τους ελέγχους, τόσο της Αστυνομίας όσο και των Υγειονομικών Υπηρεσιών αλλά και στις πύλες εισόδους της Δημοκρατίας. Παράλληλα, θα συνεχίσουν και οι συνεχείς εκκλήσεις προς το κοινό για τήρηση των μέτρων, αφού εκεί βρίσκεται το κλειδί της αναχαίτισης μεγαλύτερου κύματος πανδημίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναγερμός στις Αρχές, διψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων-Άλλοι 13 θετικοί

Σ’ ότι αφορά στη Λεμεσό, για την οποία υπάρχει και η μεγαλύτερη ανησυχία, η επιδημιολογική ομάδα αναμένει τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων για να έχει πληρέστερη εικόνα του μεγέθους του προβλήματος και να προχωρήσει, εάν χρειαστεί, σε στοχευμένα μέτρα που σε αυτό το στάδιο δεν είναι τοπικό lockdown.
 
Στην πόλη θα συνεχιστούν οι πολύ εντατικοί έλεγχοι σε χώρους εστίασης και άλλους όπου συχνάζει πολύς κόσμος, σε μια προσπάθεια να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης και να ανακοπεί η φόρα της πανδημίας.  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας