Κλείδωσαν τα πρώτα μέτρα μετά το SOS της πανδημίας-Έρχεται ευρεία χρήση μάσκας

Κλείδωσαν τα πρώτα μέτρα στο Υπουργείο Υγείας, κατά τη σύσκεψη του Κωνσταντίνου Ιωάννου με μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας. Μέτρα τα οποία θα συζητηθούν αύριο στο Προεδρικό, στη σύσκεψη των επιδημιολόγων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ανακοινωθούν στις 10 και 30 το πρωί από τον Υπουργό Υγείας, σε δημοσιογραφική διάσκεψη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πανδημία ώρα μηδέν… Κρίσιμα εικοσιτετράωρα, έκτακτη σύσκεψη και αποφάσεις

Η ανακοίνωση των χθεσινών 13 κρουσμάτων τα επτά εκ των οποίων στη Λεμεσό, όπου υπάρχει έξαρση, σήμανε καμπανάκι κινδύνου στο Υπουργείο Υγείας.
 
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το πρώτο μέτρο που θα ανακοινωθεί είναι αυτό που συζητείτο εδώ και μέρες. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας, δηλαδή, όχι μόνο από τους εργαζόμενους αλλά και από το κοινό που επισκέπτεται χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως για παράδειγμα  οι υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα.

Κατά τα άλλα, αναμένεται να ληφθούν στοχευμένα μέτρα που έχουν σχέση με τους ελέγχους, τόσο της Αστυνομίας όσο και των Υγειονομικών Υπηρεσιών αλλά και στις πύλες εισόδους της Δημοκρατίας. Παράλληλα, θα συνεχίσουν και οι συνεχείς εκκλήσεις προς το κοινό για τήρηση των μέτρων, αφού εκεί βρίσκεται το κλειδί της αναχαίτισης μεγαλύτερου κύματος πανδημίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συναγερμός στις Αρχές, διψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων-Άλλοι 13 θετικοί

Σ’ ότι αφορά στη Λεμεσό, για την οποία υπάρχει και η μεγαλύτερη ανησυχία, η επιδημιολογική ομάδα αναμένει τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων για να έχει πληρέστερη εικόνα του μεγέθους του προβλήματος και να προχωρήσει, εάν χρειαστεί, σε στοχευμένα μέτρα που σε αυτό το στάδιο δεν είναι τοπικό lockdown.
 
Στην πόλη θα συνεχιστούν οι πολύ εντατικοί έλεγχοι σε χώρους εστίασης και άλλους όπου συχνάζει πολύς κόσμος, σε μια προσπάθεια να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης και να ανακοπεί η φόρα της πανδημίας.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα