Υπογραφή Συμβολαίου για ανάπλαση Λεωφ. Μακαρίου και Διγενή Ακρίτα και άλλων δρόμων

Το Συμβόλαιο για την ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου, Λεωφόρου Διγενή Ακρίτα, οδού Εθνικής Φρουράς και ενδιάμεσων δρόμων, συνολικού κόστους €2.248.000 + ΦΠΑ, υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
 
Η υλοποίηση του Έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2020 με διάρκεια κατασκευής 12 μήνες. Οι ασφαλτικές εργασίες για τη Λεωφόρο Μακαρίου και τη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα θα γίνονται τμηματικά μόνο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου με στόχο τον μικρότερο επηρεασμό της τροχαίας κίνησης.
 
Το Συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Σωκράτης Ζαπίτης, και εκ μέρους της Εταιρείας «Cyfield Construction Ltd», ο Διευθυντής της Εταιρείας Γεώργιος Χρυσοχός, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου.
 
Συγκεκριμένα, το Έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αγλαντζιάς μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα, την ανάπλαση της Λεωφόρου Διγενή Ακρίτα από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μακαρίου μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως, την ανακατασκευή της οδού Εθνικής Φρουράς καθώς και εργασίες κυκλοφοριακής ύφεσης στους ενδιάμεσους δρόμους μεταξύ των Λεωφόρων Μακαρίου και Καλλιπόλεως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου αφορά τη μονοδρόμηση της Λεωφόρου Μακαρίου με κατεύθυνση από νότο προς βορρά, με κύριες εργασίες την αφαίρεση και επανατοποθέτηση της επιφανειακής στρώσης ασφάλτου, την εγκατάσταση νέων φώτων τροχαίας και την τοποθέτηση νέας κάθετης και οριζόντιας σήμανσης. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, η Λεωφόρος Μακαρίου θα έχει συνολικά τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας: δύο λωρίδες κυκλοφορίας για λεωφορεία και ποδήλατα με αμφίδρομη κίνηση και δύο λωρίδες κυκλοφορίας για οχήματα με μονόδρομη κατεύθυνση από νότο προς βορρά.

Στη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Μακαρίου μέχρι τη Λεωφόρο Καλλιπόλεως, θα γίνει αφαίρεση και επανατοποθέτηση της επιφανειακής στρώσης ασφάλτου, θα κατασκευαστεί νέα κεντρική νησίδα και θα δημιουργηθούν χώροι παράλληλης στάθμευσης.
 
Επίσης, στη συμβολή της λεωφόρου με την οδό Νικοδήμου Μυλωνά θα κατασκευαστεί ελεγχόμενο τετράγωνο και θα τοποθετηθούν νέα φώτα τροχαίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους