Ξεκαθαρίζει το σκηνικό με τα εμβόλια ο υπουργός Υγείας-Η ανησυχία για τη Λεμεσό

Το σκηνικό με τα εμβόλια θέλησε να ξεκαθαρίσει ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος διευκρίνισε σε ποιες ομάδες θα είναι υποχρεωτικό.  
 
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι «κακώς είχα εκφράσει προσωπικές απόψεις για το εμβόλιο και ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό για όλους. Πέραν από τους επαγγελματίες υγείας, θα πρέπει να χορηγηθεί σε όσους περισσότερους πολίτες γίνεται. Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ήταν η προσωπική μου άποψη και τη μετέφερα».
 
Ο υπουργός Υγείας δεν έκρυψε την ανησυχία του, εξάλλου για τα κρούσματα στη Λεμεσό αναφέροντας πως το lockdown φαντάζει ως απομακρυσμένο σενάριο τη δεδομένη στιγμή. «Υπάρχουν αριθμητικά κριτήρια για το lockdown αλλά θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα μέτρα για να γίνει. Είναι σειρά από παράγοντες που θα φέρουν το lockdown. Υπάρχει το πλάνο αλλά είναι απομακρυσμένο σενάριο να δούμε lockdown. Να παρακαλέσουμε τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα. Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ανησυχία Ιωάννου για τα κρούσματα απειθαρχίας και οι οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες
 
Σημείωσε δε ότι «αυτό που θέλουμε είναι να μην επέλθει εφησυχασμός. Δυστυχώς βλέπουμε όλοι μας ότι υπάρχει εφησυχασμός κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μετά από τόσες εβδομάδες σε lockdown είναι λογικό να υπάρχει κάποιος εφησυχασμός. Λαμβάνονται όλα τα μέτρα στα αεροδρόμια με τους ελέγχους. Πέραν των μισών κρουσμάτων ήταν από εγχώρια μετάδοση».
 
Όσον αφορά στη Βρετανία και την αλλαγή της στην Κατηγορία Β' τόνισε πως «τα επιδημιολογικά δεδομένα της Βρετανίας είναι τέτοια που δικαιολογούν να μπει στην κατηγορία Β’. Όσον αφορά τα τεστ, κάποια μπορεί να είναι αρνητικά, ωστόσο είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, κάποιος μπορεί να μολυνθεί μετά που θα υποβληθεί στα τεστ».

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη