Mε εικοσάρια οι άριστοι των αρίστων-«Διάβαζα 5-6 ώρες την ημέρα»

Οι κόποι της μαθητικής τους ζωής έπιασαν τόπο… Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκύπριων Εξετάσεων αποκάλυψε τους άριστους των αρίστων, που παρά τη δύσκολη λόγω της πανδημίας, σχολική χρονιά, κατάφεραν και μάλιστα με εικοσάρια να εξασφαλίσουν θέση στην πρώτη τους επιλογή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι δίδυμοι από το Παραλίμνι που πρώτευσαν-Διπλές χαρές για την οικογένεια Σκίτσα
 
Ελένη Ευθυμιάδη, Νομική
Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της η Ελένη Ευθυμιάδη από το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό, που εξασφάλισε θέση στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Mιλώντας στον REPORTER ανέφερε πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι κατάφερε να εξασφαλίσει θέση με τόσο ψηλό βαθμό. «Ήξερα ότι μπορώ να τα καταφέρω, περίμενα να πάω καλά αλλά δεν περίμενα τόσο ψηλά. Πάντα ήμουν καλή μαθήτρια αλλά όχι η καλύτερη της τάξης. Χρειάστηκαν θυσίες για να τα καταφέρω. Φέτος έδωσα ότι καλύτερο είχα».

Όπως ανέφερε η Ελένη, που κατάγεται από τη Λεμεσό, υπήρξαν μέρες που αφιέρωσε πολύ χρόνο στο διάβασμα αλλά δεν στερήθηκε τίποτα σημαντικό. «Χαίρομαι που θυσίασα λίγα ασήμαντα για να πετύχω κάτι τόσο σημαντικό για το μέλλον μου. Οι γονείς μου δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Συγκινήθηκαν πολύ».

Η Ελένη θα περιμένει και τα αποτελέσματα από τις σχολές στην Ελλάδα για να αποφασίσει κατά πόσον θα μεταβεί εκεί για σπουδές. «Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό θα σκεφτώ που θα πάω».
 
Θέα Παρασκευά, Αγγλικές σπουδές
Συγκινημένη, άκουσε από την Κρήτη όπου βρίσκεται για διακοπές, τα χαρμόσυνα νέα η Θέα Παρασκευά απόφοιτη του Λυκείου Ιδαλίου, από την Αγία Βαρβάρα Λευκωσίας. Με εικοσάρι κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στο τμήμα Αγγλικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μιλώντας στον REPORTER δεν έκρυψε την έκπληξή της από το αποτέλεσμα.

«Είμαι έκπληκτη και ενθουσιασμένη. Ακόμα δεν το συνειδητοποίησα. Δεν το περίμενα. Αυτό ήθελα να σπουδάσω, ήταν η πρώτη μου επιλογή και θα αποδεχθώ τη θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι γονείς μου είναι κατενθουσιασμένοι», ανέφερε.

Όπως είπε κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, έχοντας ως μεγάλο εμπόδιο την αβεβαιότητα την περίοδο του κορωνοιού.


«Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια, ειδικά με τον κορωνοϊό, επειδή δεν ξέραμε για την ύλη, αλλά συνεχίσαμε να διαβάζουμε. Διάβαζα 5-6 ώρες τη μέρα. Δεν στερήθηκα κάτι , αλλά το διάβασμα ήταν πάντα η προτεραιότητά μου», σημείωσε καταλήγοντας.

Μαρίνα Περικλέους, Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής

Με σκληρή δουλειά και πρόγραμμα, κατάφερε να εξασφαλίσει το απόλυτο είκοσι, η Μαρίνα Περικλέους. Κατάφερε να εξασφαλίσει θέση, στο τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής, του Πανεπιστημίου Κύπρου.  
 
«Καταρχάς, εξασφάλισα το 20 με σκληρή δουλειά, αρκετή μελέτη, αφοσίωση και πειθαρχία πάνω από όλα. Πρέπει να έχεις πρόγραμμα όλη την χρονιά, για να πετύχεις. Με συγκεκριμένο πρόγραμμα εξασφάλισα το 20, που δεν το περίμενα, επειδή ήταν και μία χρονιά πρόκληση».
 
Η Μαρίνα δεν θα κρατήσει τη θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αφού ο στόχος της είναι άλλος, ενώ στέλνει και το δικό της μήνυμα στους υπόλοιπους μαθητές.
 
«Θα δηλώσω για αρχιτεκτονική στο Μετσόβιο Πανεπιστήμιο, που ήταν ο στόχος μου. Το μήνυμα μου στους νέους μαθητές είναι να μην τα παρατούν, ο καθένας ξεχωριστά αξίζει και να πιστεύουν στον εαυτό τους και στα όνειρά τους».
 

Χρύσα Κανάρη, Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών (Γραφικές Τέχνες)
Θέση στο ΤΕΠΑΚ και συγκεκριμένα στο τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, στις Γραφικές Τέχνες, κατάφερε να εξασφαλίσει η Χρύσα Κανάρη.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη που ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι θυσίες μου. Η μεγαλύτερή μου όμως ευχαρίστηση είναι η περηφάνεια ζωγραφισμένη στα πρόσωπα της οικογένειάς μου. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι η επιτυχία μου ήταν απόρροια συστηματικής και προγραμματισμένης μελέτης, ισχυρής θέλησης, αφοσίωσης και στοχοπροσήλωσης», αναφέρει στον REPORTER.
 
Πρόσθεσε πως «σε αυτό τον δύσκολο αγώνα είχα συνοδοιπόρους τους καθηγητές μου, στους οποίους είμαι ευγνώμων για την εξαιρετική καθοδήγηση, την αγαστή συνεργασία και κυρίως την πίστη τους στις ικανότητές μου. Από καρδιάς ευχαριστώ επίσης τους γονείς μου που με ενθάρρυναν σε αυτή μου την προσπάθεια. Θέλω να συγχαρώ τους συμμαθητές μου που κατέβαλαν τη μέγιστη προσπάθεια, για να επιτύχουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, υπερπηδώντας τα εμπόδια και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον».
 
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να πετύχει και να εξασφαλίσει τη θέση, δεν θα την κρατήσει.
 
«Δε θα αξιοποιήσω τη θέση μου. Θα ακολουθήσω σπουδές Καλών Τεχνών στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Αφροδίτη Κυπριανού, Τμήμα Φυσικής
Θέση στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, κατάφερε να εξασφαλίσει η Αφροδίτη Κυπριανού, από τη Λεμεσό. Η ίδια δηλώνει στον REPORTER πως ήταν μία δύσκολη χρονιά και οι κόποι της, έφεραν καρπούς.
 
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, αφού πέρασα πρώτη, στην πρώτη μου επιλογή, Φυσική και οι κόποι μου απέφεραν καρπούς. Αν και η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη, ειδικά λόγω του κορωνοϊού, όσοι κατάφεραν να μείνουν πιστοί στους στόχους τους ανταμείφθηκαν».
 
Εξηγεί πως η συστηματική δουλειά και το σωστό πρόγραμμά της έφερε μία ισορροπία.
 
«Δεν στερήθηκα ποτέ τις εξόδους μου και δεν χρειάζονταν να αφιερώσω περισσότερο χρόνο από ότι έπρεπε τον καιρό των εξετάσεων. Σημαντικό ρόλο, φυσικά,  έπαιξαν οι καθηγητές και οι γονείς μου, τους οποίους ευχαριστώ πολύ».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συμπλοκή περίπου 60 προσώπων ανάμεσα σε Ε/κ και αλλοδαπούς έξω από σωματείο-Δύο τραυματίες
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Βήμα βήμα για αντιμετώπιση των ροών-Ανακοινώνεται την Πέμπτη οικονομικό πακέτο στήριξης του Λιβάνου
Οι τρεις κατηγορίες παραβατών της Πινδάρου, οι διαφορετικές ποινές και η απάντηση Αβέρωφ για διαγραφές
Στο Εφετείο η απόφαση προσωποκρατήσεων για «Δημητρούι»-Στο επίκεντρο η εξέλιξη με τους τρεις εκ των υπόπτων
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι